"Украйна е Русия": ТВ сътвори най-скандалния гаф на европейско първенство (СНИМКА)


"Украйна е Русия": ТВ сътвори най-скандалния гаф на европейско първенство (СНИМКА)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5974 0

На фона на войната, която Украйна води с Русия вече години - страната започва участието си на Европейското първенство по футбол 2024. Съперник за отбора ще бъде северната ни съседка в своеобразен сблъсък на страни от Източна Европа.

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Украинците участваха и на Евро 2020, където завършиха на трето място в групата си - след Нидерландия и Австрия, оставайки с три точки. Това обаче им позволи да се класират за елиминациите с последната 4-та квота за тимовете, завършили на трето място. Украйна дори преодоля осминафиналите след продължения срещу Швеция (2:1), но на четвъртфиналите бе разгромена от Англия с 4:0.

Огромен гаф на поляци "направи" Украйна като Русия

Именно на предишното Европейско обаче се стигна до огромен гаф на полската телевизия TVPSport, който можеше да забърка огромен политически скандал. А с оглед на събитията, последвали след по-малко от година, когато Русия започна войната, то днес този гаф изглежда още по-скандален.

Въпросната полска телевизия обърка флаговете на страните, показвайки програмата за 13-и юни. А най-неприятната грешка бе именно с Украйна, която бе изразена с флага на Русия. Другите неточности бяха: Англия с флага на Уелс, Нидерландия с този на Белгия, Австрия с този на Дания, а Северна Македония с този на Австрия.

Въпреки че войната тогава все още не бе започнала, напрежението ескалира, защото в навечерието на Евро 2020 Украйна включи в екипите си Крим - полуостров, който Русия анексира (незаконно според международното право).

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Объркаха Украйна с Русия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички