Национален герой на Евро 2016 с номинация за "Пушкаш", но бизнес с напитки е голямата му гордост


Национален герой на Евро 2016 с номинация за "Пушкаш", но бизнес с напитки е голямата му гордост
Снимка: Getty Images

577 0

Името на Хал Робсън-Кану винаги ще се помни от феновете на Уелс с легендарния му гол на Европейското първенство по футбол през 2016 срещу Белгия, но сега той има коренно различни амбиции и начинания.

Голът на европейско, който Уелс ще помни винаги

Гледал е гола си над 2000 пъти

В ден, който всеки уелски футболен фен е запечатал в паметта си, Робсън-Кану се превърна в национален герой при победата на 1/4-финалите на надпреварата. След 55 минути игра срещу Белгия и Маруан Фелайни на негов гръб, нападателят направи невероятен обрат на "Кройф", за да озадачи защитата на "червените дяволи". Преди белгийските защитници дори да успеят погледнат, Робсън-Кану излезе срещу Тибо Куртоа, хладнокръвно премина покрай вратаря, за да предизвика чутовен ентусиазъм сред феновете.

Още: Оранжевото дори не присъства в знамето на Нидерландия, но екипите им са изцяло в този цвят - защо?

Уелс спечели с 3:1, а голът на Робсън-Кану е номиниран за изданието на наградата Пушкаш за 2016 г. - награда за най-добър гол на годината. Въпреки че нападателят загуби наградата Пушкаш от Мохд Фаиз Субри, то няма съмнение, че голът превърна Робсън-Кану в национално съкровище.

Друго постижение обаче е по-голяма гордост за бившия национал

Изненадващо или не обаче не с това постижение се гордее най-много, а с фирмата си за напитки. Робсън-Кану е основател и главен изпълнителен директор на "The Turmeric Co", която произвежда мощни хранителни шотове, пълни с антиоксиданти, витамини и куркума. Робсън-Кану е видял потенциала, след като куркумата му помага за възстановяването му от сериозна контузия, а напитките му започват да се намират във всички магазини.

Бившият футболист и баща му започват собствен бизнес и сега продават 10 000 шота на седмица, имат партньорство с Брентфорд и произвеждат напитки за Sainsbury's. В интервю за The Times писателят Алисън Ръд разкрива, че Робсън-Кану е гледал повторения на своя гол срещу Белгия повече от 2000 пъти, но той е по-горд от новото си бизнес начинание.

Още: Роналдо, изненада от дебютанта и нова ера треньори - едни от големите въпросителни преди Европейското първенство по футбол

"Толкова съм страстен в това начинание, защото имах тежко, хронично възпаление. Не можах да се възстановя и бях затруднен от болката след двете операции на коляното, които бях имал като тийнейджър. Бяхме се обърнали към противовъзпалително лекарство, което имаше нежелани реакции", разказва бившият национал на Уелс. Тогава се стига до направена специфична смес от пъпеш, нар, ананас, джинджифил и куркума, открита от баща му и оттогава той не поглежда назад.

Тайното оръжие на неговата кариера

"Шест седмици след като започнах да го приемам, станах от леглото, отидох под душа и тогава осъзнах, че за първи път от повече от две години и половина се събудих без никаква болка или ограничение в коляното.

До този момент приемах всичко за чиста монета. Хирургът ми каза, че никога няма да играя без ограничения. Успях да продължа да играя и да тренирам състезателно в Рединг, направих дебюта си в първия отбор, след това международния си дебют с Уелс (през 2010) и след това (през 2012) направих своя дебют във Висшата лига, когато бяхме повишени с Рединг. Използвах тази смес от куркума като мое тайно оръжие през цялата ми кариера".

Още: Не е Белингам! Рууни посочи около кой играч трябва да строи играта си Англия

Уелс няма да присъства на Евро 2024 след сърцераздирателната загуба в плейофите от Полша, докато Робсън-Кану не е играл професионален футбол от три години, откакто беше освободен от Уест Бромич.

Още: Президентът на Ла Лига: Европейското първенство е по-трудно от световното

Зловещо проклятие тегне над стадионите за Европейското по футбол в Германия - само половината са домове на елитни клубове

Пьотровски и Левандовски - не! Шчесни е големият герой - Полша е на Евро 2024 след дузпи с Уелс (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид подготвя изненадващ трансфер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички