5-те най-подценени мача от групите на Европейското първенство: Кои са, кога и къде да ги гледаме


5-те най-подценени мача от групите на Европейското първенство: Кои са, кога и къде да ги гледаме
Снимка: Getty Images

1557 0

Броени дни ни делят от началото на Европейското първенство по футбол 2024. На 14 юни се дава старт на груповата фаза на континенталната надпревара, която обещава много интересни противостояния. Има обаче и сблъсъци, които не се чакат с нетърпение от неутралния фен, а също носят заряд и си заслужават. Ето 5 такива, които екипът на Sportlive.bg подбра:

Германия - Шотландия

Въпреки че съперникът не е световна сила, мачът няма да е лесен за германците, защото те са домакини. Всички погледи са насочени към тях, често ги слагат при фаворитите да спечелят турнира и как ще тръгнат в него ще има голямо значение.

Още: Мачовете от Европейското по футбол, които ще се излъчват по платени ТВ канали

Турция пък ще е много амбицирана срещу Португалия

Да не забравяме, че на Евро 2016 домакинът Франция имаше проблеми с такъв "тъмен кон" като Румъния. А Шотландия е отборът, който попречи на Норвегия с Мартин Йодегор и Ерлинг Холанд да се класира на Евро 2024.

Не на последно място, британският тим има нелоша статистика срещу Бундестима 4 победи, 5 равни и 8 загуби с голова разлика 23:26.

Турция - Португалия

Още: Джони Велинов и Пламен Марков назоваха своите фаворити на европейското по футбол

Toзи двубой е предизвикателство най-вече за нашите съседи, които в 9 мача срещу този тим имат 7 загуби. Няма спор обаче, че турците ще са пределно мотивирани, защото "мореплавателите" ги спряха в баражите за Световното в Катар. Тогава Кристиано Роналдо и компания биха с 3:1, за да стигнат до финален бараж за надпреварата.

Сърбия - Англия

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Това са вечните разочарования на големите турнири. От островитяните винаги се очаква да върнат купата "у дома", но те не успяват да го направят. Най-близо бяха на предишното европейско, когато стигнаха до финала, но загубиха с дузпи от Италия на "Уембли".

Сърбия от доста време разполага със силен отбор, но никога не успя да блесне. "Плавите" не са участвали на финали на европейско от 2000 година насам.

Още: Куман каза защо много отбори завиждат на Нидерландия на Европейското по футбол

Статистически Сърбия не е лесен противник за англичаните - 6 пъти са ги побеждавали,  но и 4 пъти са губили от тях, а равенствата са 5. Да не забравяме, че и по трибуните ще е интересно по време на този сблъсък. 

Германия - Унгария

"Маджарите" в последно време създават големи проблеми на европейския колос. Германия няма победа срещу тях в последните им 3 срещи. Унгария ги надви в Лига на нациите през 2022 г., а в първия мач в групата двата тима завършиха наравно.

Хърватия - Италия

Италия е действащият европейски шампион, който се радва на добро поколение и добър треньор. За Хърватия пък се смята, че силното им представяне в последните 10-ина години най-накрая ще бъде ознаменувано с трофей.

"Шахматистите" бяха на финал на Мондиал 2018 и на полуфинал на Мондиал 2022. На европейски първенства най-доброто им представяне е 1/4-финал през 1996 и 2008 година.

А ето и пълната програма на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички