Швеция


Швеция
Снимка: Sportlive.bg

1337 0

... или просто Златан Ибрахимович

Колкото и несправедливо да е свързването на един човек с цял отбор, то шведският национален зависи до голяма степен от една своя футболна звезда – Златан Ибрахимович. Той може да не прати отбора директно във Франция, но в двубоите бараж помогна изключително много. Ибра отбеляза 8 гола от общо 15 на квалификационната фаза. Швеция завърши зад Русия в квалификационната си група, но на бараж  с общ резултат 4:3 от двата двубоя срещу Дания и два гола на Ибрахимович в Копенхаген, шведите си осигуриха участие на 4-то поредно Европейско.

На него те ще се опитат да подобрят най-доброто си постижение от 1992 година. Тогава като домакин шведите стигат до полуфинал, но отпадат от Германия с 2:3

Селекционерът Ерик Хамрен ще разчита и на доста млади играчи, които обаче знаят какво е да си шампион в голям форум. Хамрен е повикал шестима от шампионите на Европа до 21 г., които триумфираха с трофея преди година. Това са вратарят Патрик Карлгрен, защитниците Виктор Линделоф и Лудвиг Аугустинсон, халфовете Оскар Левицки и Оскар Хилейемарк, както и нападателят Джон Гуидети.

Хамрен успява да запази симпатиите на публиката, а те на своя страна рано видяха, че той има необходимия потенциал за национален селекционер. За разлика от началото, сега разнообразява стиловете в атака и използва иновативни, но устойчиви тактики. Или както самият той се изразява и веднъж определи треньорската професия с думите: „Един добър готвач може да направи добра храна и от колбаси”.

Добра тактика трябва да измисли и за груповата фаза, където Белгия, Италия, Швеция и Република Ирландия чакат Ибрахимович и неговите съотборници. Мнозина определят групата като най-оспорваната, но Швеция също има своите възможности за успех. Феновете на Швеция ще очакват именно това във Франция, които не спират да подкрепят националите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички