Португалия


Португалия
Снимка: Sportlive.bg

2033 0

Може ли Роналдо да постигне немислимото на Евро 2016?

Португалия спечели група I с преднина от седем точки пред Албания, след седем последователни победи, като преди тях португалците загубиха шокиращо у дома именно от Албания. Всички седем победи, са само с по един гол разлика, като те трябваха да чакат до 95 минута в Копенхаген срещу Дания, когато Кристиано Роналдо донесе победата на отбора.

Полуфиналисти през 1984г., 2000г. и 2012г., те пропиляха най-добрия си шанс като домакини през 2004г., когато след изпълнение на дузпи последователно отстраниха Англия и Холандия, за да достигнат до финала, където имаха възможност да се реваншират на Гърция за проваления празник в откриващия мач на турнира. Великолепната защита на гърците, както и гола на Ангелос Харистеас в 57-та минута в мача, оставиха Португалия на 2-рото място. Водени от наставника Фернандо Сантош , имат реален шанс да спечелят своята група, където са фаворит и ще се изправят срещу Унгария, Австрия и Исландия.

Звездата на тима Кристиано Роналдо вкара пет от 11-те гола в квалификациите, като неговия хеттрик в мача с Армения, даде повод за критиците да се подиграват на Португалия, че един човек е отбора.

Роналдо не беше толкова деен при победите срещу Сърбия и Дания, но въпреки всички предполагаеми мотивационни проблеми в Реал Мадрид през сезона и очевидните му разногласия с тогавашния мениджър Рафаел Бенитес, той продължава да бъде смайващо ефективен, като именно на това цялата нация осланя надеждите си за успех.

Изгряващата звезда Андре Гомеш, който е играч на Валенсия и извоюва прякора си „Магьосникът“, претърпя спад във формата си през последната година, но въпреки това класата му е неоспорима. Висок, здрав, играещ еднакво добре и с двата крака, Гомеш притежава отлична визия, с която извежда нападателите пред гола, дриблира впечатляващо, а най-добре успява да овладее и успокои топката.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички