Във Франция: Дешан вади Погба и Гризман срещу Албания


Във Франция: Дешан вади Погба и Гризман срещу Албания
Снимка: Getty Images/Guliver

1974 0

Скандалите в лагера на Франция продължават с пълна сила и по време на Европейското първенство, предават местните медии. Авторитетният „Екип" излезе с огромно заглавие на първа страница „Проблеми за Дешан" и разкри, че селекционерът на „петлите" възнамерява да направи кардинална промяна за втория мач на тима в Група "А" срещу Албания.

Вместо любимата му схема 4-3-3, с която измъкна инфарктна победа с 2:1 на старта на турнира срещу Румъния, наставникът на „петлите" смята да заложи тази вечер на 4-2-3-1. При нея героят от първия двубой - Димитри Пайе, ще бъде в ролята на централен полузащитник, а младоците Кингсли Коман и Антони Марсиал ще действат по двата фланга. Авторът на първия гол за Франция на това Европейско - Оливие Жиру, отново ще бъде на върха на атаката, а пред защитното каре се очаква да излязат Канте и Матюиди, пише "Меридиан мач".

Дешан обяви своя №1 в мача и се опита да оправдае слабата игра на Франция

Промените са изцяло за сметка на две от големите звезди в тима на Дидие Дешан, а именно Пол Погба и Антоан Гризман, които се очаква да седнат на пейката. Селекционерът на Франция е бесен на халфа на Ювентус, който по непотвърдена информация дори е бил глобен заради бурната си реакция, след като беше сменен в мача с Румъния. Гризман също отстъпи мястото си без да направи нищо запомнящо се за 66-те минути, които прекара на терена на „Стад дьо Франс" в петък вечерта.

Интересното е, че за периода от 4 години, откакто Дешан е начело на Франция (август 2012 г. насам), в отбора са използвани три системи. В най-много мачове (общо 28) „петлите" са действали с офанзивната 4-3-3, докато в очакваната тази вечер 4-2-3-1 са изиграли 14 срещи. Най-слабо практикувана е схемата 4-4-2, едва в 6 двубоя. Какъвто и да бъде финалният избор на Дидие Дешан срещу Албания, френските национали изглеждат готови да се адаптират.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички