Време е за финал: Франция и Португалия определят новия крал на Европа


Време е за финал: Франция и Португалия определят новия крал на Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

2035 0

Дългоочакваният момент и развръзката на Евро 2016 ще настъпят тази вечер. Франция и Португалия ще определят новия крал на Европа, а двубоят е от 22 часа.

Френският национален отбор може да се чувства фаворит във финала, що се отнася до историческите предпоставки именно "петлите" да триумфират. Те са последният домакин на голямо първенство, който успява да спечели титлата - на Евро 1984 и на Мондиал 1998.

Франция - хладнокръвният убиец на еврофинали

Роналдо и Португалия са на втори финал в историята си, след като направиха същото и на домашния си шампионат преди 12 години. Тогава обаче потънаха в сълзи след сензационната загуба от Гърция с 0:1.

В исторически план статистиката също дава предимство за титла на петлите. Португалия и Франция са изиграли общо 24 мача помежду си, а в 18 от тях победители са именно французите. В 5 от тях само португалците са победители, а равенството е само едно между двата тима.

Гризман срещу Роналдо, част II - битката не е само за златото на Евро 2016

Финалът ще има по-голям залог за Гризман и Роналдо, след като французинът загуби от португалеца на финала в Шампионската лига между Атлетико и Реал през май в Милано.

Гризман има шанс да вземе своя реванш от португалската суперзвезда. До този момент представянето на французина е повече от впечатляващо. Нападателят отбеляза два гола срещу Германия и си уреди мач реванш срещу Роналдо, който ще реши не само съдбата на титлата, но и на "Златната топка".

 

 

Всичко интересно около Евро 2016 следете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички