Уелс разпиля Русия и е на 1/8 финал с историческо постижение


Уелс разпиля Русия и е на 1/8 финал с историческо постижение
Снимка: Getty Images/Gulliver

3114 0

 

Уелс записа категорична победа над тима на Русия в група B на Евро 2016. Британците буквално разпиляха руснаците, които просто не знаеха как могат да се противоставят на атакуващата тактика. Още от първите минути Гарет Бейл и неговите съотборници започнаха да търсят попадение и показаха, че на всяка цена ще търсят победата.
Рамзи откри резултата в 11', а 9 минути по-късно защитникът Нийл удвои преднината. Звездата на тима Гарет Бейл се разписа през втората част. 

Уелс записа категорична победа над тима на Русия в група B на Евро 2016. Британците завършиха изненадващо на първа позиция в групата си, след като смятаният за фаворит Англия записа нулево реми със Словакия. Така, дебютантите от Уелс продължават на 1/8 финалите с историческо постижение.

Британците буквално разпиляха селекцията на Русия, която просто не знаеше как може да се противопостави на атакуващата тактика.

Още от първите минути Гарет Бейл и неговите съотборници започнаха да търсят попадение и показаха, че на всяка цена ще търсят победата.

Рамзи откри резултата в 11', а 9 минути по-късно защитникът Нийл удвои преднината. Звездата на тима Гарет Бейл се разписа през втората част, за да оформи крайното 0:3.

Второ полувреме

Вторите 45 минути започнаха, както и първата част. С удар на Гарет Бейл, но отново руският страж не допусна да бъде преодолян. Отборът на Русия се затруднява да задържи по-дълго топката, а техните грешки създават предпоставки за контраатаки на британците. В 55' Бейл не изведен в добра позиция, но Акинфеев успя да избие с крак.

В 67' Бейл най-накрая успя да преодолее руския страж. Рамзи с отличен пас изведе Бейл, който майсторски оформи 0:3. Това е трети гол за британеца на Евро 2016.

В последните минути на двубоя Уелс намали сериозно оборотите. 5 минути преди края на редовното време Артьом Дзюба имаше възможност да върне гол, обаче не можа да насочи във вратата центрирането на Павел Мамаев отдясно.

Първо полувреме

Първото опасно положение бе пред вратата на Акинфеев още в първата минута, Гарет Бейл отправи опасен удар, но бе отразен от руския страж. След това, топката попадна в Рамзи, но той бе в положение на засада. След силен натиск на Уелс в началните минути, в 11' Рамзи откри резултата. Джо Алън даде страхотен пас през центъра, а топката стигна до халфа на Арсенал, който прехвърли вратаря и отбеляза за 0:1.

Уелс продължи с атакуващата си тактика, докато Русия няма никаква идея какво трябва да направи в предни позиции. 9 минути след гола на Рамзи, тимът му удвои резултата, чрез страхотна контраатака. След пас на Гарет Бейл, Нийл Тейлър се оказа срещу Акинфеев, като първият му удар бе отразен, но при последвалият втори Тейлър не допусна грешка - 0:2. 

Първото опасно положение за Русия бе в 26'. След лошо изчистване на отбраната на Уелс, Артьом Дзюба успя да отправи топката от въздуха, но Хенеси изчисти в корнер.

Въпреки ситуацията, Уелс показа смазващо предимство пред руснаците. Бейл направи страхотен пробив, но бе фаулиран пред наказателното поле. Съдията даде авантаж, след като топката попадна в Воукс, чийто удар бе спасен.

Бейл продължава да прави каквото си реши на терена, без да среща каквото и да е съпротива. В 40' звездата на Реал Мадрид надбяга без проблем няколко защитници на Русия, но ударът му не затрудни Акинфеев.

Стартови състави

Леонид Слуцки е направил 4 промени, които се надява да му осигурят победата над Уелс. Наставникът е обновил почти изцяло халфовата си линия - Денис Глушаков, Павел Мамаев и Роман Широков, който ще е и капитан. Дмитрий Комбаров пък започва на мястото на Георги Шенников. В Уелс пък на Гарет Бейл ще партнира в атака Воукс, вместо Робсън-Кану.

РУСИЯ: 1. Акинфеев, 3. Смолников, 4. Игнашевич, 8. Глушаков, 9. Кокорин, 10. Смолов, 11. Мамаев, 14. В.Березутски, 15. Широков(к), 22. Дзюба, 23. Комбаров

УЕЛС: 1. Хенеси, 2. Гюнтер, 3. Н.Тейлър, 4. Дейвис, 5. Честър, 6. А.Уилямс(к), 7. Алън, 10. Рамзи, 11. Бейл, 16. Ледли, 18. Воукс

 

Преди двубоя

Русия ще се бори на всяка цена за победата, тъй като само само спечелването на 3 точки може да ги прати на 1/8 финали. В другия двубой от групата Словакия ще се опита да обърка сметките на лидера Англия.

Уелс в досегашните 9 сблъсъка има само една победа - 2:1, през да­лечната 1965 г. в световна квалификация, но в момента едва ли статистиката е най-важната. Дебютантът на еврофинали остави много добри впечатления при успеха си сре­щу Словакия (2:1), а чак в доба­веното изпусна точката сре­щу Англия (1:2).

 

От друга страна напрежението в лагера на Русия е доста по-голямо. Националният селекционер ограничи преди двубоя до минимум медийните изяви.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички