Триумфът на Португалия донесе още мъка за англичаните на Евро 2016


Триумфът на Португалия донесе още мъка за англичаните на Евро 2016
Снимка: Getty Images/Gulliver

4500 0

Португалия спечели Евро 2016 след паметна победа с 1:0 след продължения във финала срещу Франция на "Стад дьо Франс" в Сен-Денис. "Мореплавателите" се изкачиха на трона от втория опит, след като през 2004 споделиха мъката на съперника си и загубиха финала пред собствена публика.

КОЙ ОТБОР Е НАНЕСЪЛ ПОСЛЕДНАТА ЗАГУБА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН

Португалия бе от традиционно силно представящите се отбори на европейски първенства, след като на сметката си имаше цели пет класирания на полуфинал. Липсата на титла мъчеше "селесао" и Кристиано Роналдо, но сега този пропуск е поправен.

Допреди последния съдийски сигнал на "Стад дьо Франс" Португалия бе отборът с най-много мачове на европейски първенства, без да е печелил титлата - 34. След като вече "мореплавателите" имат трофей на сметката си, печалната слава бе пренесена върху плещите на английския национален отбор.

"Трите лъва", които разочароваха ужасяващо на Евро 2016 с отпадане още на осминафиналите от "джуджетата Исландия", са отборът с най-много мачове без тройфей в шампионатите на Стария континент - 31.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички