Този мегатрансфер обърна наопаки топ 10 на най-богатите играчи


Този мегатрансфер обърна наопаки топ 10 на най-богатите играчи
Снимка: Интернет

3584 0

Грациано Пеле шокира футболния свят с решението си да използва инерцията от чудесното си представяне на Евро 2016 не с трансфер в някой гранд, а в предпоследния в китайското първенство Шандонг Луненг.

Разбира се, има си логично обяснение за странното решение на Пеле - той става най-високоплатеният италианец в историята и за 2 години и половина ще получи общо 40 милиона евро.

Това прави по 16 милиона на сезон, с които Пеле се изкачва на пета позиция в импровизираната класация футболистите с най-високи заплати. Италианският нападател е рекордьор за страната си в това отношение, след като досега никой не можеше да бие заплатата на Кристиан Виери - 7.5 милиона евро през 2004 година.

Пеле е на пето място в света по тлъсти заплати, като го дели със Златан Ибрахимович. На върха продължава да е Кристиано Роналдо с 21 милиона евро, следван от Лионел Меси и Хълк с по 20 и Неймар с 19.

Топ 10 допълват Томас Мюлер (13.5), Езикиел Лавеци (13), Джаксън Мартинес (12.5) и Тиаго Силва с 12. Скокът на Пеле означава, че Уейн Рууни вече не е сред десетте "най-богати" футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички