Провален нападател в Лудогорец играе на Евро 2016... като защитник


Провален нападател в Лудогорец играе на Евро 2016... като защитник
Снимка: Guliver/GettyImages

7474 0

Лудогорец стартира преди 5 години един мащабен проект, който донесе 5 поредни титли на тима, в който блестят имената на куп чужденци, които се наложиха като класни състезатели в Разград и "А" група. Не всички трансфери на "орлите" обаче бяха сполучливи, като безспорен провал може да бъде определен Кристиан Кабаселе.

Привлечен от Домусчиев като нападател, през сезон 2011/12 той записва едва 11 мача, вкарва 3 гола и бива изгонен от Разград с етикет "провал". Именно това е моментът, в който за Кабаселе настъпва повратна точка в неговата кариера.

ИБРА НАПСУВА ЖЕСТОКО СЪДИЯТА НА МАЧА С ЕЙРЕ (ВИДЕО)

Той преминава в Еупен, където все по-често играе на позицията централен бранител. Това му носи сериозни дивиденти и през 2014 година той преминава в гранда Генк, където печели доверието на Марк Вилмотс с изявите си през последните два сезона.

Така 25-годишният играч окончателно сменя нападението със защитата, а именно това го праща на Евро 2016. Благодарение на контузията на Венсан Компания, в състава на Белгия се освобождава място, което е поверено именно на Кристиан Кабаселе - трансферният провал на Лудогорец. 

Засега той е резерва в състава на "червените дяволи", но все пак до края на шампионата той може да запише дебют с фланелката на своята страна. Като централен бранител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички