Обявиха "причината" за безобразното представяне на Белгия


Обявиха "причината" за безобразното представяне на Белгия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1078 0

Водещият лекар на националния отбор на Белгия - Крис ван Кромбрюж, обяви, че контузии и леки травми са причината "червените дяволи" да отпаднат рано-рано от Евро 2016.

Както е известно, белгийците бяха нападнати, че за втори пореден голям шампионат не успяват да покажат големия си потенциал. Белгия отпадна на четвъртфиналите срещу Уелс (1:3), като Кромбрюж оправда това представяне с многото контузии.

"Броят на играчите, които имаха дребни травми, беше направо невероятен. Малко или много турнирът беше една битка за оцеляване. В психически план футболистите дойдоха с презаредени батерии, но физическата умора взе надмощие", каза лекарят на националите.

ЕТО ГО ГОЛЕМИЯ ВИНОВНИК ЗА СЛАБАТА БЕЛГИЯ

Кромбрюж обясни и поведението на Кевин де Бройне. Според него, звездата на тима така и не е достигнал до оптималното си физическо състояние.

"Отначало си мислехме, че той е болен, след като анализирахме представянето му в приятелските мачове и тренировките. Той обаче не беше. Неговата форма се подобри в хода на срещите, но така и не достигна върха си", допълни лекарят на националния тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички