Нощната пеперуда на Роналдо е истинската суперзвезда на Евро 2016


Нощната пеперуда на Роналдо е истинската суперзвезда на Евро 2016
Снимка: Интернет

3357 0

Организаторите на европейското първенство по футбол се справиха почти перфектно с опазването на реда и сигурността по време на турнира. Дори те обаче не успяха да предотвратят атаката на нощните пеперуди по време на финала между Португалия и домакина Франция.

Присъствието на цял легион от крилатите насекоми бе издадено от една пеперуда, която кацна на лицето на Кристиано Роналдо, докато той плачеше, защото току-що бе разбрал, че няма да може да довърши срещата заради контузия.

Още преди началото на двубоя зрителите на стадиона обаче вече знаеха за пеперудите, тъй като видяха как буквално облаци от тях да се издигат над игрището, след като двата отбора излязоха да загряват.

Обяснението за това е много просто: пеперудите са от вида Autographa gamma, по-познати с името "сребърни Y" заради окраската на крилете им, която наподобява въпросната буква от латинската азбука. Този вид всяко лято мигрира от юг на север, като по пътя си минава през Централна Европа и британските острови. Този път толкова много са се събрали на едно място заради прожекторите на "Стад дьо Франс" в Сент Дени, които за тях са един огромен сборен пункт.

Взаимодеѝствието между Роналдо е една от нощните пеперуди се превърна хит в социалните мрежи и минути по-късно вече насекомото имаше няколко свои собствени профила, а хиляди потребители демонстрираха чувството си за хумор.

Източник: Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички