Наемат психолог за английския национален отбор


Наемат психолог за английския национален отбор
Снимка: Getty Images/Gulliver

929 0

Футболната асоциация на Англия вижда една от главните причини за ранното отпадане на тима от Евро 2016 в лошата психологическа подготовка на играчите. 

По принцип да се справят с подобни проблеми на англичаните досега е помагал доктор Стив Пиърс,но, според думите на Рой Ходжсън, на Евро 2016 този лекар не е бил постоянен член на треньорския щаб.
Сега Фа планира да наеме психолог за постоянно, който да помага на играчите да преодоляват различни ментални трудности и да подхождат към мача в идеално психологическо състояние.
Подобна практика вече успешно работи в женския национален тим на Англия, който стана трети на последното Световно за жени.

"Мисля, че за да постигнеш успехи във футбола, е нужна отлична стратегическа и ментална подготовка", каза изпълнителният директор на Асоциацията Мартин Глен.

"Трябва да отделяме повече време на психологията на играчите. Ако погледнете женския ни тим, който получи отлична подкрепа от такъв специалист, ще забележите, че по време на турнира показаха отлична стабилност. На по-предишното световно първенство бяха седми, на последното завършиха трети", добавя Глен.

"Ще можем ли да използваме хора като Стив Пиърс в структурата на тима? Този въпрос за мен все още е отворен. Надявам се, че следващият селекционер на тима ще подкрепи идеята ни", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички