Миг невнимание лиши Румъния от първа победа на Евро 2016


Миг невнимание лиши Румъния от първа победа на Евро 2016

4606 0

Румъния пропусна да запише първата си победа на Евро 2016, след като стигна само до 1:1 срещу Швейцария във втория си двубой от кампанията на шампионата на Стария континент.

Символичните домакини откриха рано резултата, след като Станчу реализира от дузпа в 19'. До нея се стигна след необмислени действия на Стефан Лихтщайнер в защита, който събори Чипчиу в наказателното поле.

Румъния изигра много силен двубой в защита и Швейцария нямаше добри положения след първия гол в срещата. Защитата на Йорданеску обаче се пропука при корнер в 56'. Топката не беше изчистена добре и това позволи на Мехмеди от 7 метра да разстреля вратата на Румъния, носейки равенството на "кръстоносците".

Очаквайте подробности!!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Швейцария получи златен шанс да поведе още в 6'. Тогава Сеферович получи топата в наказателното поле, освободи се от защитник и си проправи път към вратата. Ударът му от 10 метра обаче излезе в аут и той направи поредния си чудовищен пропуск на Евро 2016.

"Кръстоносците" наложиха своята воля от самото начало на двубоя и атакуваха много опасно, докато Румъния предпочете да приеме играта в своята половина, търсейки своите шансове на контраатака.

В 15' Сеферович получи пореден подарък от своите съотборници, след като Шакири го извади сам срещу вратаря, но отново не успя да го преодолее, стреляйки право в Татарушану - втори пропуск за нападателя.

Само 2 минути по-късно най-опитният в състава на Швейцария Стефан Лихтщайнер направи изумителна глупост, след като фаулира Чипчиу в наказателната поле. Сергей Карасев видя това, показа картон на капитана, а Станчу вкара 11-метровия наказателен удар.

В 28' символичните домакини едва не удвоиха аванса си. След центриране от пряк свободен удар Сапунару овладя отлично и се обърна фронтално срещу вратата. Ударът му обаче срещна страничния стълб, а топката излезе в аут.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Двама играчи на Лудогорец ще получат шанс за изява по време на двубоя. Това са Клаудио Кешеру, който ще води нападението на Румъния, докато в халфовата линия на румънците ще се подвизава Андрей Препелица. Козмин Моци отново остава на резервната скамейка.

РУМЪНИЯ (4-2-3-1): Татарушану - Сапунару, Григоре, Кирикеш, Рац - Препелица, Пинтили - Торже, Станку, Чипчиу - Кешеру

ШВЕЙЦАРИЯ (4-2-3-1): Зомер - Лихтщайнер, Шер, Джуру, Родригес - Бехрами, Гр. Джака - Шакири, Джемайли, Сеферович

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Северната ни съседка започна кампанията си в откриващия мач, където беше много близо до сензационно равенство срещу домакина Франция. Фантастичният гол на Димитри Пайе обаче донесе успех с 2:1 на "петлите", но Румъния остави впечатление, че е изключително добре подготвена за турнира.

На обратния полюс беше представянето на "кръстоносците". Те стигнаха до успех с 1:0 над аутсайдера Албания, но близо час бяха с човек повече на терена, а победа не дойде никак заслужено, след като "балканските орли" пропиляха няколко фантастични положения.

По-късно днес е другият двубой от групата между Франция и Албания!

Очаквайте скоро стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички