Лидерът на английските фенове: Трябва да изхвърлят Русия от Евро 2016!


Лидерът на английските фенове: Трябва да изхвърлят Русия от Евро 2016!
Снимка: Getty Images/Guliver

1280 0

Лидерът на Асоциацията на английските футболни фенове Кевин Майлс призова УЕФА да отстрани Русия от участие на Евро 2016, заради поведението на нейните фенове на и след мача с Англия.

"На Евро 2000 Англия бе заплашена с дисквалификация за къде по-малко сериозни инциденти, така че въпросът с бъдещото участие на Русия в този турнира трябва да се постави под въпрос. Това, което се случи на стадиона, е недопустимо. Това е планирана акция, насочена директно срещу британските футболни фенове. Изглежда, че руснаците са се готвели за нападението няколко месеца", заяви Майлс, цитиран от The Telegraph.

УЕФА заплаши Русия и Англия с изхвърляне от Евро 2016

"Поведението на полицията е нелогично. Вместо да възстанови реда и да изправи нарушителите пред правосъдието, те просто пръскаха сълзотворен газ във всички посоки, без значение кой е виновен", допълва англичанинът.

Както е известно, след края на мача между Англия и Русия руски фенове нахлуха в сектора с английските запалянковци и между тях избухна сбиване. Вследствие на безредици между феновете на двата тима бяха ранени 35 човека, един от тях - англичанин, бе сериозно ранен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички