Кой ще оцелее след първите 1/8-финални двубои на Евро 2016?


Кой ще оцелее след първите 1/8-финални двубои на Евро 2016?
Снимка: Getty Images/Guliver

1176 0

Днес започват първите осминафинални срещи от Евро 2016. Най-добрите 16, успели да преминат груповата фаза, ще се борят да продължат напред в турнира.

Първият двубой е от 16 часа и ще се изправят отборите на Полша и Швейцария. Нито един от двата отбора досега не е преминавал груповата фаза, така че този мач е исторически и за двата лагера. Това пък от своя страна не позволява да се даде определение за фаворит в този сблъсък. Голямата звезда на Полша Роберт Левандовски все още не успява да впечатли на големия форум. Днес ще има възможност да поправи това.

Предлагат мач между победителите на Копа Америка и Евро 2016

От 19 часа пък е британското дерби между Уелс и Северна Ирландия, които ще определят кой ще е първият отпаднал от 4-те британски тима. Любопитното е, че двубоят е поверен на съдия от Англия – Мартин Аткинсън. Дербито има и политически оттенък , след като вчера във Великобритания чрез референдум гражданите избраха страната им да излезе от ЕС. В Уелс гласовете бяха повече "за" излизане, докато в Северна Ирландия казаха "не". Отборът на Уелс завърши първи в своята група, като изпревари Англия, докато ирландците се промъкнаха на 1/8 финала като взеха третото място. 

Как Висшата лига ще пострада след Brexit?

Кулминацията в сблъсъците днес се очаква да настъпи с последния двубой. От 22 часа Хърватия и Португалия излизат в мача на титаните. Хърватите показаха изключитенло стабилна игра и дадоха заявка за нещо голямо на турнира. Победиха европейския шампион Испания и се класираха на първо място в групата. От друга страна Португалия стигна до 1/8 финалите без да успее да запише победа. Голямата надежда обаче звездата на тима Кристиано Роналдо, който в последния сблъсък срещу Унгария, отбележи 2 гола и записа асистенция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички