Жестоката страна на футбола: Да загубиш цели пет големи финала


Жестоката страна на футбола: Да загубиш цели пет големи финала

1793 0

Патрис Евра със сигурност е един от най-уважаваните и класни футболисти в световен мащаб към днешна дата, но той е и олицетворение на жестоката страна на спорта - страната на губещия.

Цели пет разочарования в големи европейски финали е претърпял Патрис Евра, като на сметката си с националния отбор все още няма значим трофей, а с клубните си отбори има спечелен един от пет финала на Шампионска лига.

През 2004 година Евра под ръководството на Дидие Дешан с Монако загубиха битката за най-ценната купа с 0:3 от португалския гранд Порто на Жозе Моуриньо.

През 2009 и 2011 година с Манчестър Юнайтед Патрис Евра отстъпи на два пъти на Барселона във финалите - 0:2 и 1:3.

През 2015 година с Ювентус Евра отново остана на крачка от мечтата, а отново Барселона се оказа триумфираща - 1:3. Сега на Евро 2016 Евра отново е на страната на губещите, пак под ръководството на Дидие Дешан, след 0:1 от Португалия.

Единствената радост след финал Евра преживя през 2007 година, когато Манчестър Юнайтед след изпълнение на дузпи спечели Шампионска лига срещу Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички