Исландия едва не шокира Унгария, но се задоволи с втора точка на Евро 2016


Исландия едва не шокира Унгария, но се задоволи с втора точка на Евро 2016

2293 0

Исландия спечели втора точка срещу сериозен съперник на Евро 2016. Тимът от островната държава водеше на Унгария с 1:0 до 88-ата минута, след гол от дузпа на Гилфи Сигурдсон. "Маджарите" обаче не се предадоха и стигнаха до точката в двубоя в самия край на мача, когато при опасна ситуация пред вратата на Халдорсон Севарсон си отбеляза автогол.

Арестуваха 12 души в Белгия, готвели атентат по време на мача с Ейре

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути Унгария започна с опит да наложи преса над съперника. Въпреки това до първия четвърт час на двубоя никой от съперниците на терена не успя да застраши сериозно вратата на своя опонент. До средата на първата част Унгария показа голямо преимущество във владението на топката - 69% срещу 31% за Исландия. Чиста голова ситуация обаче не се откри пред очите на феновете до 32-ата минута, когато Гудмундсон отправи анемичен удар към Кирали, който не затрудни унгарския ветеран.

Две минути по-късно Клайнхайслер от състава на Унгария се отчете с удар покрай вратата на Исландия.  В 38-ата минута реферът на двубоя отсъди дузпа в полза на Исландия. В ситуацията Кирали излезе да лови топката, изпусна я и фаулира Гунардсон. Зад бялата точка застана Гилфи Сигурдсон, който не сгреши - 1:0 за островитяните в 40-ата минута на двубоя.

СЪСТАВИТЕ:

ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Севарсон, Сигурдсон, Гудмундсон, Бярнасон, Сигторсон, Сигурдсон, Арнасон, Бьодварсон, Гунарсон, Скуласон

Треньор: Ларс Лагербак

УНГАРИЯ: Кирали, Ланг, Кадар, Джуджак, Наги, Гера, Клaйнхaйслер, Щибер, Пришкин, Гузмич, Юхаш

Треньор: Бернд Щорк

"Стад Велодром", Марсилия

ПРЕДИ МАЧА

Водачът в Група "F" на Евро 2016 - Унгария, ще премери сили с Исландия в опит да подпечата класирането си във фазата на директните елиминации.

Ако победят островитяните, това ще бъде шести пореден успех за тях над този съперник.

Макар и да не бе товарена с очаквания на първенството, Исландия взе точка от звездния тим на Португалия в първия си мач във Франция и феновете с интерес очакват да видят какво ще се случи днес на "Стад Велодром".

Как ще се развие двубоят можете да проследите в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички