Исландците питаха Дешан защо се смя на химна им преди 18 г.


Исландците питаха Дешан защо се смя на химна им преди 18 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

1515 0

Малко преди последния четвъртфинал на Евро 2016 между Франция и Исландия в центъра на вниманието влезе селекционерът на "петлите" Дидие Дешан. Той трябваше да обяснява една ситуация отпреди 2 десетилетия.

В квалификациите за евро 2000 френският тим гостуваше в Рейкявик, а докато звучеше химнът на домакините, французите се смееха.

Тогава Дешан бе капитан на "петлите", а исландците още помнят момента и поискаха от него да го изясни.

"Да, сещам се какво се случи, но мисля, че погрешно сте разбрали. Именно, никой от френските футболисти не се смееше на вашия химн, а на едно необичайно изпяване на Марсилезата. Беше странно и затова почнахме да се смеем", заяви селекционерът на Франция.

Тогава Дешан и колегите му завършиха 1:1 с Исландия от позицията на световни шампиони. Дешан го отдава на факта, че "петлите" са подценили съперника.

"В Исландия пристигнахме като световни шампиони и летяхме в облаците. Накрая завършихме наравно и това ни свали на земята. Но това е минало. Реално уважаваме Исландия, особено след това, което направи на този турнир. Никой не им подари четвъртфинала, не са откраднали точки, а се пребориха кърваво", заяви специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички