Ходжсън: Няма да уча играчите си да се "гмуркат"


Ходжсън: Няма да уча играчите си да се "гмуркат"
Снимка: Guliver/GettyImages

804 0

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън увери, че няма да учи възпитаниците си да се "гмуркат". В прителския мач с Португалия (1:0) нападателят на "Трите лъва" Хари Кейн получи удар по главата от защитника Бруно Алвеш, но бързо се изправи и се затича след топката. Португалецът получи червен картон.

"Нечестните прийоми се учат трудно. Казвал съм много пъти, че ние имаме друга култура. Когато Кейн бе изритан в главата, той инстинктивно продължи да тича, стараейки се да създаде нещо напред. Някой може да каже, че това е похвално, а други - че той е трябвало да лежи на тревата и да изобразява мъки", коментира Ходжсън пред "The Telegraph".

ВИДЕО: Потресаващ "опит за убийство" шокира всички преди Евро 2016

"Във всеки случай съдията правилно прецени ситуацията, така че от Кейн не се изискваше да пада. Разбира се, може да се случи така, че от поведението на играча да зависи ще има ли дузпа за нас в някой от мачовете, но аз вече казах, че да започна да уча момчетата на такива неща, това е за мен, англичанина и застъпник на честната игра, тежка задача. Няма да губя време за това да уча играчите да се "гмуркат" и да симулират травми. Искам да ги науча как да се защитават добре, да атакуват и точно с това се занимавам в последните 4 години. Нищо от това няма да се промени", категоричен е специалистът.

Англия на Евро 2016 е в една група с Русия, Словакия и Уелс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички