Гризман - класически тип трагичен герой на Евро 2016


Гризман - класически тип трагичен герой на Евро 2016
Снимка: Getty Images

6343 0

Антоан Гризман олицетворяваше красотата на футбола за националния отбор на Франция на Евро 2016. Феновете в страната го припознаха като бъдеща суперзвезда и актуален главен герой в приказката на "петлите" в шампионата на Стария континент.

Гризман се окичи със слава още преди финала и стана голмайстор на турнира с внушителните 6 попадения, като стана и първият с пет гола в елиминационната фаза на надпреварата.

Нападателят на Атлетико (Мадрид) обаче придоби трагична слава - такава, каквато не желае да има нито един футболист. Той записа печален антирекорд и стана единственият играч, освен Михаел Балак през 2008 година, който в рамките на една година губи финалите на Шампионска лига и на Европейско първенство.

Гризман и неговият Атлетико (Мадрид) отстъпиха на Реал след изпълнение на дузпи, а след това с екипа на Франция нападателят преклони глава пред Португалия - 0:1 след продължения.

Михаел Балак трябваше да преживее същия ужас преди 8 години - загуба след изпълнение на дузпи с Челси от Манчестър Юнайтед във финала на Шампионска лига, а след това и 0:1 от Испания с екипа на Германия в битката за европейската купа.

 Всичко най-важно за финала на Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички