Германия и Полша сътвориха първото нулево равенство на Евро 2016


Германия и Полша сътвориха първото нулево равенство на Евро 2016
Снимка: Getty Images/Gulliver

3353 0

С много голови положения, пропуски и без гол завърши дългоочакваното дерби в група C между Германия и Полша.

Динамичен двубой между двата тима, но играчите така и не успяха да намерят път към една от двете врати.

Като "грешник" в двубоя може да споменем полския нападател Аркадюш Милик, който два пъти пропусна сериозни положения и не успя да реализира гол.

В началото на първото полувреме селекцията на Йоахим Льов изцяло доминираше, но в средата на частта Полша изравни двубоя и постепенно пренесе играта и в немското поле. Втората част бе по-отворена и тогава се натрупаха сериозните голови положения.

Това нулево равенство със сигурност елиминира тима на Украйна, който по-рано днес загуби от Северна Ирландия.

Първо полувреме  

Още с първия съдийски сигнал започна здрава битка между двата тима. Във 2' главният съдията трябваше да успокоява страстите между играчите, след като Кедира удари противник с лакът. Секунди след това немският национал получи и ранен жълт картон заради нарушение срещу Фабиански. 

Марио Гьотце отправи първия опасен изстрел към полската врата, след чудесен пас на Дракслер. Топката обаче мина над вратата. Първото голово положение е отбелязано в 5'.

Символичните домакини продължиха да владеят топката и в следващите минути, като играта бе дълбоко в полската половина. В 15' Левандовски успя да се измъкне и направи чудесен пробив по десния фланг, подаването му обаче бе пресечено в наказателното поле от Боатенг.

Без да се бавят момчетата на Йоахим Льов организираха нова атака. След пробив на Томас Мюлер отляво успя да подаде към Тони Кроос, но халфът на Реал Мадрид не успява да уцели вратата от отлична позиция.

В следващите минути Полша се опита да изравни играта и успя да създаде няколко по-опасни положения. Левандовски получи топката точно пред наказателното поле и незабавно се опита да стреля, но изстрелът му бе блокиран.

След редуване на няколко атаки към двете врати, по-опасна ситуация имаше в  38'. След далечен удар Томас Мюлер уцели гредата, но страничният съдия вече бе дигнал флагчето за засада.

Въпреки динамичните първи 45 минути, никое от положенията не са оказа достатъчно, за да бъде открит резултата. Двата тима се оттеглят на почивка при нулево равенство.

Второ полувреме

Само в рамките на минута и двата тима изпуснаха чисти голови положения. Първо след центриране необезпокояван от никой Аркадиуш Милик не успя да отправи удар с глава от три метра и изпусна златен шанс.

 

Още в следващата атака удар по диагонала на Марио Гьотце бе блокиран от Фабиански. Напрежението в полето на немския отбор остава. Две последователни центрирания, но никой от полските играчи не успява да отрази подаването. Двубоят изключително много се отвори, като през това полувреме вече са налице и чистите голови положения.

В 58' Милик този път успя да отправи удар, но топката мина покрай целта. Отново той се превърна в главно действащо лице и спокойно може да бъде винен, ако неговите пропуски костват точки на Полша. В 68' сам срещу вратаря не успя да отправи удар, отново...

Йозил също записа името си в негативната статистика на неуспелите да открият резултата. Техничен удар на Йозил, но Фабиански не позволи топката да влезе в мрежата му.

И в следващите минути се редуваха ситуациите пред двете врата, но гол така и няма.

В 86', след като Бенедикт Хьоведес получи топката в наказателното поле, застраши вратата на Фабиански, но опитът му за изстрел е блокиран от бранител на Полша. До края на срещата играчите така и не успяха да отбележат гол и така дългоочакваното дерби се оказа първото нулево равенство на Европейското във Франция.

Стартови състави

Йоахим Льов прави само една промяна в сравнение мача с Украйна. Сред титулярите се завръща Матс Хумелс, който излекува травмата си и заема мястото на Шкодран Мустафи. В този сблъсък има и няколко интересни момента, като фактът, че нападателят на Германия Лукаш Подолски е роден в Полша.

Проблемната позиция в полския тим е вратарската. Войчех Шчесни е с контузия и негов заместник ще бъде Лукаш Фабиански. 

Германия: 1.Мануел Нойер, 3.Йонас Хектор, 4.Бенедикт Хьоведес, 5.Матс Хумелс, 6.Сами Кедира, 8.Месут Йозил, 11.Юлиян Дракслер, 13.Томас Мюлер, 17.Жером Боатенг, 18.Тони Кроос, 19.Марио Гьотце.

Полша: 22. Лукаш Фабиански, 2.Михал Паздан, 3.Арутур Йеджейчик, 5.Кшищоф Мачински, 7.Аркадиуш Милик, 9.Роберт Левандовски, 10.Гжегож Криховяк, 11.Камил Гросицки, 15.Камил Глик, 16.Якуб Блашчиковски, 20.Лукаш Пишчак.

Преди двубоя

И двата тима записаха победи в първите си двубои на Европейското първенство. Германия записа успех с 2:0 над Украйна, а Полша постигна минимална победа над Северна Ирландия. 

Битката между двата тима може да се окаже решаваща за класирането на един от двата тима за следващата фаза. Те са с по три точки в подреждането и победителят почти 100% е сигурно, че ще продължи напред. Северна Ирландия също има спечелени 3 точки, което ще увеличи интригата за второ място.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички