Финал преди финала: Италия ще търси реванш от Испания


Финал преди финала: Италия ще търси реванш от Испания
Снимка: Getty Images

1283 0

Днес предстои да се изиграе най-интерсният от 1/8-финалните сблъсъци от Евро 2016 между Италия и Испания. Мачът се явява като финал преди финала, а Италия ще търси реванш за загубената титла на Евро 2012 от Испания.

Италия започна турнира не като фаворит, но противно на очакванията още след първите два мача в груповата фаза се класира напред в турнира. Испания от своя страна загуби първото място в групата си от Хърватия и така попадна в "потока на смъртта", където са всички изявени фаворити.

Антонио Конте най-вероятно няма на може да разчита на Кандрева заради контузия, докато Де Боске едва ли ще направи промяна в стартовите 11. 

5 мача на Евро 2016, които по-добре да не бяхме гледали

Италия няма победа над Испания в официален мач от далечната 1994 година. Освен поражението на финала през 2012 година, "адзурите" бяха отстранени от иберийците и на Евро 2008 с дузпи в срещата на 1/4-финала.

Преди това обаче Италия имаше дълъг период на доминация над Испания, като в продължение на 74 години нямаше загуба от този противник в официален двубой.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички