Евро 2016: Забрави ли Испания краха на Мондиал 2014?


Евро 2016: Забрави ли Испания краха на Мондиал 2014?

1622 0

Европейският шампион по футбол Испания започва своята кампания на Евро 2016 срещу Чехия, като двубоят е първи в програмата за днес и се очаква със сериозен интерес, особено след силния старт на действащия световен шампион Германия.

"Ла Фурия" пристигна във Франция като победител в последните 2 издания на най-големия европейски футболен форум, но самочувствието на Висенте дел Боске и компания беше сравнено със земята, след като на Мондиал 2014 Испания отпадна още в груповата фаза.

Споменът за този момент все още преследва испанците, които обаче продължават да изповядват един и същ стил, който на моменти носи успехи, но все по-рядко. Това се видя най-вече в последната контрола на тима срещу Грузия, която приключи със загуба срещу добре подредения състав на грузинците, особено в защита.

Днес Иниеста и компания могат да очакват подобен двубой, след като срещу тях се изправя отбора на Чехия. Воденият от Павел Върба тим се представи отлично в подготовката за турнира, след като спечели срещу Малта с 6:0 и срещу Русия с 2:1. Единственото поражение дойде от Южна Корея с 1:2, но в този двубой чехите бяха тимът, който трябваше да атакува - роля, която не се харесва особено на тима.

Чехия излезе на първо място от група с отборите на Исландия, Турция и Холандия и вече е доказала, че може да обърка сметките на големите. В същото време обаче Испания със сигурност иска да си отмъсти за Мондиал 2014 и с нова доза глад за успехи ще пробва да покори европейския връх за 3-и пореден път.

Испания няма никакви проблеми с контузени, но преди двубоя избухна секс-скандал с участието на Давид Де Хеа, което разедини леко състава, воден от Висенте дел Боске. В същото време Чехия ще бъде без Марек Сухи, който е наказан за двубоя.

Най-голямата въпросителна преди двубоя за Испания е кой да застане на вратата. Логичният избор е Давид де Хеа, който е категоричен, че секс скандалът не му влияе, но още преди него в Испания бяха сигурни, че Икер Касияс има равни шансове със стража на Манчестър Юнайтед за титулярно място. Това обаче би било много критикуван избор с оглед на слабия сезон, който бившият ас на Реал Мадрид записа под рамката на вратата на Порто.

Предполагаеми стартови състави:

Испания: Касияс, Хуанфран, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Силва, Фабрегас, Иниеста, Нолито, Мората

Чехия: Чех, Кадерабек, Сивок, Кадлец, Габре Селасие, дарида, Плашил,Дочкал, Росицки, Крейчи, Несид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички