Евро 2016: Първенството на късните голове


Евро 2016: Първенството на късните голове
Снимка: Getty Images

877 0

Остават само няколко дни до приключването на груповата фаза на Евро 2016, но вече се забелязва една тенденция. В близо 60% от двубоите станахме свидетели на късни голове, вкарани след 80-та минута.

Доказателство е и драмата между Чехия и Хърватия, когато в 93-та минута Нецид изравни от дузпа и чехите се поздравиха с точка. Това бе 12-тият от 21 мача с късно отбелязан гол.

В страна участник на Евро 2016 има под 40 професионални футболисти!

В сравнение с първата седмица на Евро 2012, тогава имаше само 3 от 16 двубоя, в които падна гол в последните 10 минути. На Евро 2008 видяхме късни голове в 7 от 16 двубоя, информира BBC.

Тонът за късни попадения бе даден в откриващия мач между Франция и Румъния, когато в самия край на срещата Димитри Пайе вкара красив гол и осигури победата на Франция. След това Англия и Уелс също продължиха "традицията". Уелс си осигури победата срещу Словакия с гол в 81-та минута, а пък Англия допусна изравняване от Русия в допълнителното време.

Факти след първите мачове на Евро 2016

Не трябва да забравяме и факта, че през това лято за първи в Европейското участват 24 отбора, а не както досега - 16. Припомняме също така, че и 4-те най-добри трети в класирането отбори също се класират на 1/8 финалите във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички