Два гола на Гризман спасиха Франция и отива на изстрадан 1/4-финал


Два гола на Гризман спасиха Франция и отива на изстрадан 1/4-финал
Снимка: Getty Images/Gulliver

4105 0

Франция постигна пълен обрат на тима на Ейре с 2:1 и се класира на 1/4-финал на Евро 2016.

Франция постигна пълен обрат на тима на Ейре и се класира на 1/4-финал на Евро 2016. Ирландците изненадващо откриха резултата чрез дузпа, но "петлите" чрез два гола на Антоан Гризман сътвориха обрат и се поздравиха с успеха.
Домакините бяха по-активиният отбор на терена, но през първата част така и не успяха да намерят път към вратата на Ейре. През второто полувреме обаче показаха по-голяма агресия, която даде резултат. За 4 минути Гризман отбеляза 2 гола, което до голяма степен съкруши духа на ирландците. В 66' Дъфи остави тима си и с човек по-малко, след като получи директен червен картон. Франция постигна пълен обрат над тима на Ейре с 2:1 и се класира на 1/4-финал на Евро 2016.

Ирландците изненадващо откриха резултата чрез дузпа, но "петлите" чрез два гола на Антоан Гризман сътвориха обрат и се поздравиха с успеха.

Домакините бяха по-активният отбор на терена, но през първата част така и не успяха да намерят път към вратата на Ейре.

През второто полувреме обаче показаха по-голяма агресия, която даде резултат. За 4 минути Гризман отбеляза 2 гола, което до голяма степен съкруши духа на ирландците. В 66' Дъфи остави тима си и с човек по-малко, след като получи директен червен картон.

 

Второ полувреме

Втората част започва с нарушение пред вратата на Ейре. Центрирането стигна до Кошчелни, но ударът му с глава мина покрай вратата и като по чудо не попада в рамките на вратата.

В 52' ирландците пропуснаха отлична възможност да удвоят преднината си. Малко преди топката да стигне до Лонг, Лорис успя да избие топката и да предотврати втори гол.

В 57' Антоан Гризман успя да изравни резултата и да върне надеждите на френския тим. Той успя да засече центриране на Саня, след като бе оставен сам в наказателното поле. 

Ейре веднага организира атака, но ударът на Дъфи рикошира във френски играч и излезе в корнер. Това обаче не бе видяно от рефера, който отсъди удар от вратата.

Гризман се превръща в герой за "петлите", след като бележи и второ попадение, с което прави пълен обрат. В 61' след дълъг пас към наказателното поле, Жиру свали топката с глава към Гризман. Той който с хладнокръвен удар прави резултата 2:1. 

Задачата за ирландците се усложнява още повече - в 66' Дъфи си изкара червен картон и остави тима си с човек по малко, а Франция с право да изпълни фаул на границата на наказателното поле. Гризман стреля, но топката се отби в Жиру.

Двубоят се успокои, като домакините държеха топката и създаваха по-опасните ситуации. В 77' влезлият като резерва Жиняк отправи далечен удар, но гредата спаси ирландците. Матуиди пробва с коварен изстрел да реши всичко в двубоя, но Рандълф успя да избие топката с една ръка. Малко след това пък Гризман не успя да достигне до топката в наказателното поле и да се поздрави с хеттрик.

В 86' отново Жиняк направи пропуск. Той получи топката след ниско центриране на Матюиди, но не успя да я насочи към мрежата. В добавеното време пък Гризман бе намерен с подаване по земята от Пайе, но голмасйторът не успа да нанесе удар.

 Първо полувреме

Началото на двубоя бе кошмарно за французите, още във 2' минута съдията даде дузпа за Ейре, която Роби Брейди реализира. Пол Погба направи нарушението в наказателното поле, след като не успя да играе с топката.


Brady Penalty goal vs France 26.06.2016 by Sportsnews-funny

След ранния гол Франция веднага вдигна темпа на игра и последваха 2 корнера за тима на Дешан. Те обаче не затрудниха Рандълф. 

В 8' Франция получи право да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но ударът на Пайе бе слаб. Натискът на домакините продължи. Първо удар на Гризман с глава мина над вратата, а минута след това отново той центрира, но в последния момент Дъфи успя да избие топката.

Играчите на Мартин О'Нийл стигнаха до първото опасно положение след дузпата. Защитата на Франция се пропука, което позволи на Мърфи да отправи хубав удар към вратата на Лорис, той обаче успя да спаси. 

В 23' Погба имаше шанс да се реваншира за дузпата. Той отправи хубав удар от около 30 метра от фаул, но вратарят на Ейре внимаваше.

Играта в следващите минути се успокои и накъса, което е от полза на ирландците.Чисто голово положение пред вратата на Рандълф все още липсва. Междувременно халфът на Лестър Канте получи жълт картон, което означава, че ще пропусне 1/4 финала, ако Франция продължи.

Минути преди почивката Ейре можеше да нанесе истински шок на французите. Брейди центрира от фаул, а Дъфи отново бе пропуснат от френската отбрана. Той успя да отправи удар с глава, но ударът му мина покрай гредата. 

В допълнителното време Франция демонстрира агресия в атака, но без успех. След разбъркване в наказателното поле на Ейре, нито Пайе, нито Гризман успяха да отправят удар към вратата на Рандълф. 

Стартовите състави

Дидие Дешан е избрал същия състав, с който започна в откриващия мач на Евро 2016 срещу Рuмъния. Мартин О'Нийл пък е избрал същите 11, които записаха победа срещу Италия в последния сблъсък от груповата фаза.

Франция: Лорис, Евра, Рами, Канте, Гризман, Пайе, Жиру, Матюиди, Погба, Саня, Кошчелни

Ейре: Рандълф, Коулман, Киог, Дъфи, МакКарти, Уорд, Брейди, Хендрик, Мърфи, МакЛийн , Лонг

 

Преди двубоя

Очакванията към Франция са огромни и въпреки че спечели първото място в групата си, все още не е показала най-доброто си лице. Старши треньорът на Франция Дидие Дешан няма проблеми с контузени и наказани.

Статистиката също е на страната на домакините. В последните си 15 домакински мача на световни и европейски първенства "петлите" нямат загуба - 13 победи и 2 равенства.

В същото време ирландците ще търсят отмъщение за двубоя през 2009г. и са по-мотивирани от всякога. Преди двубоя наставникът на тима Мартин О'Нийл заяви, че отборът е подготвен и може да изненада Франция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички