Пепе - идеалният омразен негодник


Пепе - идеалният омразен негодник

3526 0

УЕФА определи защитника на Португалия Пепе за най-добър играч на финала на Евро 2016 с Франция. Без да оспорва това решение, Sportbox.ru отдаде почит на професионализма и качествата на боец на един от най-омразните футболисти на нашата съвременност.

Ако отворите някоя класация за най-отвратителен и мразен играч, то Пепе определено ще бъде лидер там. Футболист, чийто стил на игра и поведение на терена повече приличат на поведението на вързано куче, неведнъж е наказван за грубост. Най-дългата му дисквалификация бе преди 7 години, когато Дисциплинарната комисия на Испанското първенство отстрани от футбола португалеца за 10 мача заради побоя над нападателя на Хетафе Каскеро. Пепе събори съперника и два пъти го изрита докато е паднал.

При цялата си бруталност, която хейтърите на Реал предпочитат да нарекат "неадекватност", и склонността към гнусни симулации, вие едва ли ще намерите толкова отдаден играч като Пепе. Понякога изглежда, че за своя клуб и национален отбор той може да прегризе всяко гърло. Той е боец до мозъка на костите си, който никога не се предава до последния съдийски сигнал и не позволява това да направят и неговите съотборници.

В неделя из целия свят прелетяха кадри на това как Пепе повръща веднага след последния съдийски сигнал на мача с Франция. Човек може само да си представи под какво напрежение се е намирал организмът на защитника и колко трудно му е било да пропусне полуфинала с Уелс заради травма, 120 минути да отбива атаките на домакините, без и за секунда да губи концентрация.

"Не мисля, че Пепе е лош човек. За него е закачен лош имидж, но той просто напълно отдава всичко от себе си на футболния терен", каза треньорът на португалците Фернандо Сантош след спечеления финал.

Разбира се, за нещастния Каскеро, пребит от португалеца на терена, или за Лионел Меси, на когото той умишлено настъпи ръката с бутоните си по време на Ел Класико, мнението им за него като човек е малко по-различно. Въпреки това, последният турнир във Франция убеди, че в моменти от най-голяма значимост и отговорност на преден план у този защитник излизат качествата, за които всички футболни треньори по света хвалят играчите си. Без това не се печелят трофеи. Без това не можеш да станеш най-добър играч на финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички