Футболните клоуни на Европа - Англия, отново!


Футболните клоуни на Европа - Англия, отново!
Снимка: Getty Images/Guliver

3145 0

Девет пъти! Девет пъти представителите на родината на футбола, играчите, които са част от най-богата и най-гледната футболна лига в цял свят не могат да запишат победа за старт на Европейско първенство! Само това стига, за да не трябват повече доказателства, че Англия не е никакъв футболен колос - тя е просто надут балон, който се пука на голямата футболна сцена отново и отново, защото няма покритие.

Ако ви трябват още доказателства защо Англия е въздух под налягане, нека погледнем и малко по-задълбочено. Треньор – Рой Ходжсън. Това е човекът, поставил рекорд по най-кратък престой начело на иконата на английския клубен футбол в Европа – Ливърпул. Само половин година изтрая Рой, който в кариерата си не е постигнал нищо. Всъщност, да не съм жесток – петкратен шампион на Швеция е с Малмьо, има и една титла в Дания с Копенхаген. Как точно от подобен човек, който вече е и на 68 години т.е. би трябвало визитката му да е по-богата, ако имаше качества, ще доведе до успех обремен от чутовни провали през годините тим като Англия?

Да продължим със състава – според Whoscored.com в състава на най-ефективните като статистически показатели футболисти в Премиершип няма нито един англичанин за миналия сезон! Нито един! От това по-голямо доказателство за липса на класа здраве му кажи. Въпреки това имаше играчи, които можеха да помогнат на този състав – например опорният халф Дани Дринкуотър от Лестър, който е номер 19 по ефективност в Премиершип според Whoscored.com за миналия сезон. Номер 17 пък е Марк Антонио, играч на Уест Хям, също халф, както и Марк Ноубъл, пак халф на Уест Хям и пак с отлични показатели. Нито един от тримата не е в състава, чиято най-голяма слабост е точно халфовата линия – обаче там са петима играчи на Ливърпул, който завърши, о, чудо, на 8-мо място през последния сезон! Петима от осмия в Англия – и Ходжсън е тръгнал да се прави на футболен треньор! Не е чудно, че голмайсторът на английския шампион Джейми Варди така и не помириса терен срещу Русия!

При това положение няма какво да анализираме толкова къде се крият причините "гордите албионци" пак да тръгват смело напред към присмеха. Липса на класа на треньорската скамейка, липса на класа на терена плюс липса на акъл все пак да се подбере оптимален отбор – какво да се чудим тогава? Може само да примираме от смях всеки път, когато Рахим Стърлинг е с топката и се сетим, че Манчестър Сити даде 50 млн. паунда за този житен бегач. За Адам Тралалана пък е хубаво хич да не си спомняме колко струва, че смехът е здраве, но много смях може и да ни убие. Come on, England – напред към футболното веселие!

п.п. Срещу Русия голмайсторът на Премиершип Хари Кейн изпълни всички корнери за отбора си, вместо да е в наказателното поле, за да вкарва голове. Повече ми идва смехът, почва да ме боли диафрагмата ...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички