5 мача, които не са за изпускане на Евро 2016


5 мача, които не са за изпускане на Евро 2016
Снимка: Guliver/GettyImages

3532 0

След 9 дни започва Европейското първенство във Франция и футболните фенове вече са затаили дъх. Доста често Европейското се оказва доста по-интересно от Световно първенство, най-вече в груповата фаза, където се случва неочаквaното и много често отборите поднасят изненади на феновете.  Както знаете, Евро 2016 ще е с 24 отбора, а не както в предходните с 16, а двубоите, на които ще се насладим през футболния месец са 51. Европейският форум през тази година ще представи и най-големият брой дебютанти. 5 страни ще имат възможността да представят родината си – Албания, Исландия, Северна Ирландия, Уелс и Словакия. Все пак има някои мачове, които просто няма как да се пропуснат. Ето и някои от тях според Associated Press:

Франция – Румъния (10-ти юни, Париж)

Страната домакин, която открива първенството, какво повече ви трябва? Тази среща ще има по-особен заряд, след като „Стад дьо Франс“ бе мишена на терористи на 13-ти ноември миналата година. Тогава Франция играеше приятелска среща с Германия, а двама се самовзривиха в района на стадиона.  Цял Париж е с повишени мерки за сигурност, а във Франция до края на първенството важи най-високото предупреждение за опасност от тероризъм. Въпреки всичко, французите са готови да покажат, че имат непримирим дух и са по-обединени от всякога. А звездите на тима Пол Погба и Антоан Гризман ще се постараят да преместят фокуса на събитията на терена и феновете да са изцяло погълнати от играта.

Албания – Швейцария (11-ти юни, Ланс)

Никога досега не е имало подобен международен мач. За първи път в историята на европейските първенства двама братя ще играят за противникови отбори – Таулант Джака (Албания) и Гранит Джака (Швейцария). И в двата състава има по няколко играчи, които отговарят на изискванията да представят и двете страни. Причината за това е преместването на албанските семейства от бивша Югославия до Швейцария от 1980г.

Англия – Русия (11-ти юни, Марсилия)

В първата събота на първенството, в най-гледаното време, селекциите на Англия и Русия ще приковат вниманието върху себе си. Младият отбор на Англия, начело с Рой Ходжсън, е спряган за един от фаворитите на това Европейско. Въпросът е ще успее ли този път „Трите лъва “ да затвърдят позицията си на фаворит. Ядрото на тима от млади таланти от Тотнъм, но погледите ще са насочени и към 29-годишния Джейми Варди, който впечатли с представянето си с шампиона на Англи- Лестър. Русия пък ще трябва да се докаже след ерата на Фабио Капело начело. След невпечатляващото представяне на свтовното преди 2 години, руснаците имат задачата да покажат, че са подготвени както за европейския форум, така и домакинството на страната им след 2 години на Мондиал 2018.

Испания – Чехия (13-ти юни, Тулуза)

Дали европейският шампион ще успее да защити титлата си, това е въпросът. На клубно ниво испанките тимове успяха да спечелят всичко (Севиля триумфира за трети пореден път в Лига Европа, а Реал Мадрид спечели 11-та си титла в Шампиионска лига). Харизмата на „Ла Фурия“ обаче сякаш изчезна преди 2 години, когато позволи на Чили и на Холандия да ги надиграе и на Мондиал 2014 не впечатлиха с игра. Някои от решенията на наставника Висенте дел Боске също изумиха футболния свят, като остави Хуан Мата, Диего Коща и Фернандо Торес извън избраниците си. Чехия пропусна Световното в Бразилия и това лято го очаква труден старт. В квалификациите пък чехите показаха по-добра игра навън, отколкото у дома.

Белгия – Италия ( 13-ти юни, Лион)

Без съмнение двата тима се намират в една от най-оспорваните групи заедно с Швеция и Република Ирландия . Италианците  не отиват във Франция като фаворитите най-вече заради проблемите, които имат с контузени играчи. От състава липсват Клаудио Маркизио, Марко Верати, Жоржиньо, които бяха сред титулярите. Белгия пък е считан за един от 5-те фаворита на това първенство.  Един Азар, който получи и капитанската лента след контузия на Венсан Компани, със сигурност ще иска да покаже най-доброто от себе си след лошия старт на сезона в Челси. През ноември миналата година белгийците победиха Италия с 3:1, но „Скуадра адзура“ винаги е в готовност да поднесе изненада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички