Владимир Петкович: Срещу България трябва да сме пределно концентрирани


Владимир Петкович: Срещу България трябва да сме пределно концентрирани
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2120 0

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович говори на брифинга преди мача с България. Опитният специалист призна, че очаква с нетърпение предстоящите мачове на своя отбор, които наброяват над 15 до края на годината. Треньорът акцентира, че желанието му е неговите възпитаници да стартират с победа срещу нашия отбор още в утрешния ден.

„Всички, които са сега в състава, са в състояние да играят. Тренирахме няколко пъти, имаме занимание и днес, след което ще преценим кои ще изберем за утрешния мач. До последно ще изчакам, за да реша на кой да разчитам”, започна Петкович.

„За мен тактическата постройка не е от чак такова значение. Важното е всеки играч да си знае мястото и да функционираме като състав. Може би България утре ще играе в 4-1-4-1, но е важно ние да сме концентрираме”, продължи селекционерът.

„Ще се опитаме да изиграем концентрирано мача през пълните му 90 минути. Ранен гол ще ни помогне, но е важно да обърнем внимание и в играта в защита”.

За натоварената програма:

„Искаме да вървим стъпка по стъпка. Предстоят ни два мача от квалификациите, след това приятелски мач, а след това пауза от 2 месеца и половина и Европейско първенство. Някъде прочетох, че ни чакат 17 мача за цялата година, така че се надявам да извлечем максимума от тях”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички