Талантът с български корени в Астън Вила, за когото надали сте чували


Талантът с български корени в Астън Вила, за когото надали сте чували
Снимка: Gulliver/GettyImages

9276 0

Оказва се, че един от големите таланти не само на Астън Вила, ами и на английския футбол, е с български корени. Става въпрос за 18-годишния футболист от школата на бирмингамския тим Индиана Василев. Момчето е родено в Савана, щата Джорджия в САЩ през 2001-ва година и е син на бившия футболист на Сливен Денчо Василев.

Футболният път на Индиана Василев започва в Ай Ем Джи Академи, откъдето той преминава в тима на Астън Вила под 18 години в началото на октомври 2017г. В началото на този сезон 18-годишният талант е промотиран в отбора под 23 години, където се представя на ниво, а наскоро получи суперлативи и от авторитетния Birminghammail. Футболистът играе като ляво крило и през този сезон вече има 4 гола и 2 асистенции в 12 мача за юношите на Вила, като отскоро дори тренира с първия отбор на тима от Бирмингам.

Василев все още не е избрал за коя страна ще се състезава на международно ниво, така че съществува опция в бъдеще той да представлява България заради бащинските му корени. А ето какъв жест направи може би бъдещият треньор на Индиана Василев в Астън Вила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички