Преди 24 години: Господ за малко беше българин


Преди 24 години: Господ за малко беше българин
Снимка: Guliver/GettyImages

1103 0

Днешната дата е една от най-емблематичните в история на българския футбол. Преди 24 години всички фенове изживяха магическа вечер, благодарение на гола на Емил Костадинов на "Парк де Пренс".

На 17 ноември 1993 г. България записа една от най-големите си футболни победи, като обезоръжи "петлите" насред Франция и се класира на Мондиала в САЩ'94, където всичко е история. Победният гол на Костадинов провокира и крилатата фаза от коментатора на мача - "Господ е българин".

Името на Емил Костадинов винаги ще бъде свързвано с двата му гола срещу Франция от 17 ноември 1993 г. В интерес на истината бившият нападател е поразявал вратите на колосите Германия, Бразилия, Италия, Испания, но именно фамозното му второ попадение в мрежата на Бернар Лама си остава №1 във визитката му. Този гол го следва навсякъде през последните 24години. По ирония на съдбата донякъде попадението дори омаловажи превърналите се в константни успехи в цялостната му кариера. По-късно, както сам той ще признае, изпълнението му може да е успешно веднъж на милион и трудно би го повторил.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама