Националът на България Ивайло Чочев призна, че е мислел да сложи край на кариерата си


Националът на България Ивайло Чочев призна, че е мислел да сложи край на кариерата си
Снимка: Lap.bg

1652 0

Футболистът на националния отбор на България Ивайло Чочев даде интервю пред "Спортал" преди мача на "лъвовете" срещу световния шампион Франция. Бившият играч на Пескара говори за изминалите мачове с Русия и Словакия, за Ясен Петров, за трудното си възстановяване от операциите и внесе яснота около своето бъдеще в българската Първа лига:

- Здравей, Иво, как си? Попътувахте доста километри, а сега предстои мач със световния шампион Франция.

- Изиграхме две контроли срещу добри противници, които ще играят на европейското първенство. Има лека горчилка от мача с Русия (б.а. 0:1 след късна дузпа). Можехме да вземем и позитивен резултат. Леко сме уморени, но се надявам срещу отбор като Франция да изглеждаме добре и да се представим на ниво.

- Какво не достигна срещу Русия, за да задържите равенството 0:0 или дори да постигнете нещо повече?

- Няколко са причините. В края вече им отстъпвахме физически, а и съдията с някои отсъждания позволи на руснаците да се задържат в нашата половина и сякаш чакаше и най-малък повод да свири дузпа.

- Отстрани изглеждаш много лъчезарен и усмихнат и в добри отношения и с по-младите, и с по-опитните футболисти след завръщането си в националния отбор след пауза от две години заради контузия. Ясен Петров изглежда много разчита на теб, щом започваш всеки мач от първата минута…

- Така е, усмихнат съм, защото само допреди няколко месеца не се знаеше дали ще мога да играя въобще футбол заради операциите. Сега всеки мач за мен е като подарък. Благодаря на треньора за доверието. Момчетата в отбора са прекрасни и добри футболисти и настроението е хубаво.

- Заговори за травмите и операциите. В Пескара имаше един период от цяла година, в която не игра. Вярно ли, че си обмислял дори да поставиш край на футболната си кариера?

- Да, в един кратък период направих три операции, болките в коляното не отминаваха и ми минаваше подобна мисъл. Така се стигна до заминаването ми за Барселона със съдействието на БФС. Сега се чувствам добре и искам да благодаря много на доктора, който ме оперира.

- Сега си добре и направи отличен сезон с ЦСКА 1948, записахте добри резултати и влязохте в топ 6. Ти отново си национал и вече и лидер в националния отбор…

- Искам благодаря и на ръководството на ЦСКА 1948, че ме взе в труден момент. Поеха риск с мен. Надявам се, че съм им се отблагодарил с представянето си на терена през последните три месеца. Направихме добри резултати, това е отбор с млади футболисти и се надявам през следващия сезон да се представим още по-добре.

- Заговори се, че има интерес към теб от страна на шампиона Лудогорец. Близо ли си до трансфер в Разград или евентуално в друг отбор?

- Да, има интерес от Лудогорец, както и запитвания от чужбина. Разговарял съм с Лудогорец. Може би в близките дни ще има повече яснота за моето бъдеще.

- Изкара пет години в Италия. Липсва ли ти страната и футболът там?

- Да, не мога да го скрия. Футболът е на високо ниво, животът също ми харесваше. Играех във всички мачове, когато бях здрав. Всичко зависи от офертите, които ще дойдат.

- Ти лично какво предпочиташ?

- Най-вече да съм здрав и да попадна в отбор с амбиции, който се бори да спечели нещо.

- Какво е мнението ти за младите момчета в националния отбор, които дебютираха или имат по 1-2 мача със селекцията ни? Каква перспектива виждаш?

- Мисля, че бъдещето ни е светло с тези момчета. Тримата отзад, плюс Доминик Янков, Турицов, Илиян Илиев - младши и Кирил Десподов, са много добри футболисти за мен. Пожелавам им да са здрави и ако може да излязат в чужбина, защото там нивото е по-високо. С тях след няколко години националния отбор ще изглежда много по-добре.

- Би ли могъл да отличиш някой измежду по-младите?

- Всички са много добри. Срещу Русия много силно играха Доминик Янков, близнаците Христови, Вальо Антов. Всичките са много добри футболисти. Пожелавам им да излязат в чужбина. Там са вече Петко и Антов, но и на другите да отидат да играят на високо ниво. Мисля, че ще имаме един много добър национален отбор.

- Как ти се стори родната efbet Лига след завръщането от Италия?

- В сравнение с Италия нивото и ритъмът на игра са по-ниско. Дори и в сравнение с преди седем години, когато играх в България, сякаш е спаднало. Надявам се с трансферите, които се правят в отборите и промените във формата, нивото да се вдигне. Това ще е добре и за националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички