Мач на националния отбор на България отново се разследва за черно тото


Мач на националния отбор на България отново се разследва за черно тото
Снимка: БГНЕС

2941 0

Република Южна Африка започва ново разследване за черно тото в четири мача на националния им отбор преди световното първенство през 2010 година, на което бе домакин. Сред тях е и контролата с България, която завърши при резултат 1:1, съобщава "24 часа".

ФИФА ще помага на разследването с всичките си възможности, гарантира генералният секретар на световната федерация Джером Валке, който се срещна в петък със спортния министър Фикиле Мбалула.

“Този проблем дълго време пречи на южноафриканския футбол. Важно е този проблем, който се влачи вече 11 години, да бъде приключен и виновните да бъдат наказани”, коментира Валке.

ФИФА разкри, че контролите на Южна Африка с Тайланд, България, Колумбия и Гватемала са били уредени от известния Уилсън Радж Перумал. Точно през неговата фирма Football 4U са били викнати съдиите. На българския двубой това бе Коку Фагла от Того.

Първите данни за това се появиха през 2011 година и бяха разкрити от южноафриканската преса. Веднага бяха отнети правата на шефа на южноафриканската Кирстен Нематандани, който обаче поради липса на доказателства се върна на поста и е присъствал на срещата в петък.

Шефът на етичната комисия на ФИФА Майкъл Гарсия ще бъде включен в разследването на правосъдното министерство на Република Южна Африка. Двубоят с България бе на 24 май 2010 г. на “Орландо Стейдиъм” в Йоханесбург. Сиябонга Сангвени откри за домакините в 19-ата минута, а в 31-ата Валери Божинов изравни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички