Лошо: Ивайло Чочев ще се възстановява поне 6 месеца


Лошо: Ивайло Чочев ще се възстановява поне 6 месеца

1997 0

Лекарят на националния ни отбор по футбол - д-р Бисер Бочев, сподели какво е състоянието на Ивайло Чочев, който се контузи по време на двубоя с Черна гора. Според лекаря възстановяването на полузащитника ще продължи минимум 6 месеца.

"Още снощи, по време на мача, за мен бе ясно, че има тежка травма. Разкъсване напълно на долната част на сухожилието на четириглавия мускул, съчетано с вулзий или отчупване на парче от самата капачка. Този тип увреждане при спортисти е характерно за малко по-късна възраст. Високата енергия при сблъсъка на двамата е довела до това състояние", каза Бочев пред bTV.

Прогнозата е, че ще трябва да се възстановява поне 6 месеца. Абсолютно всички футболисти се отнасят мъжки с него и се опитват да бъдат полезни. Той е едно весело и много добро момче, куражлия. Опитваме се да му помогнем да бъде оптимист. Аз мисля, че всичко ще се развие добре". На Чочев предстои операция, която най-вероятно ще бъде извършена в Италия, а българският футболист ще се възстановява под контрола на лекарския щаб на Палермо, където играе от 2014 г. насам.

А какво сподели националният селекционер Петър Хубчев след равенството с Черна гора - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец с 3-степенно "меню" за самоусъвършенстване

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички