Журналист на BBC изпревари УЕФА и обяви наказанието на България


Журналист на BBC изпревари УЕФА и обяви наказанието на България
Снимка: Guliver/GettyImages

790 0

От УЕФА все още се бавят с наказанието, което ще отнесе България заради скандалите от двубоя с Англия, но кореспондентът на BBC Натали Пиркс го обяви. Тя е била на заседанието на Дисциплинарната комисия, като информира, че следващите два двубоя на националния ни отбор ще са без публика.

"България ще играе следващите две мачове зад затворени врати с пълна забрана на стадиона, плюс глоба за расизъм срещу Англия. Това е един мач повече, отколкото обикновено УЕФА би дал за второ нарушение", написа тя в профила си в Twitter, като се очаква глобата да е доста солена. Спомената за сума от 75 хиляди евро за проява на расова дискриминация и още 10 хиляди евро за освиркване на химна на гостите, но все още липсва официалното потвърждение от европейската футболна централа.

От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Срещата на Националния стадион „Васил Левски" в София, която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки скандирания по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

След като бившият президент на БФС Борислав Михайлов изпрати цели две писма до УЕФА около домакинството на Англия, вчера и спортният министър Красен Кралев кореспондира с УЕФА. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички