Ивелин Попов притежава ценната фланелка на Гунди от мача на "Уембли"


Ивелин Попов притежава ценната фланелка на Гунди от мача на "Уембли"
Снимка: БГНЕС

2366 0

Българският национал Ивелин Попов сподели, че заедно с брат си Владислав са спечелили на търг фланелката, с която легендата Георги Аспарухов бележи знаменития си гол срещу Англия в контролна среща на митичния „Уембли“. Попето сподели, че футболната реликва трябва да бъде изложена на по-видно място.

"Разбира се, че съм горд, заслугата не е само моя, но и на моя брат, както и на наши познати, които живеят там (бел. авт. - Англия). Свързаха се с нас, предложиха ни и ние приехме идеята присърце. Така започнахме да наддаваме на търга, за да може да купим тази фланелка, за наша радост стана и спечелихме търга, след една седмица фланелката бе у нас", заяви Попов пред "Дарик".

На днешния ден се навършват точно 50 години от изпълнението на Гунди, а Попето коментира, че мястото на фланелката на емблематичната "деветка" е в България.

Въпросната фланелка е се озова на Острова, след като Гунди я разменя с английския национал Мартин Питърс, който по онова време е футболист на Уест Хем. Той я дарява на клубния музей, а след като "чуковете" се местят на Олимпийския стадион в Лондон, шефовете на тима решават в новия музей на славата на отбора да бъдат изложени само артикули, свързани с историята на тима. Така рамкираната фланелка на играча на Левски бива пусната на търг.

"Доста хора имаше на наддаването. В Англия има много колекционери на футболни реликви, това е фланелка на един от най-великите български футболисти. Тази фланелка е много ценна, имаше наддаване, но мястото на тази фланелка е в България. Не мисля, че тази фланелка трябва да стои у мен и брат ми. Времето ще покаже. Мисля, че трябва да бъде на по-видно място и хората да се насладят", казва Попов, който печели търга през 2017 година.

"Никой не се свързал с нас, даже прочетох статията, която излезе по-рано, че анонимни лица са придобили фланелката. Аз съм споделял, че фланелката е у нас. Когато съм си у дома, си я гледам, радвам ѝ се, пипам я, тя е рамкирана. Ако трябва ще донеса фланелката на базата преди мача с Англия, само и само да ни донесе късмет", каза още Попов.

Как коментира капитанът на България жребия за квалификациите за Евро 2020 - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички