Илиан Илиев иска хората да припознаят националния отбор на България като техен, "както е било преди в годините"


Илиан Илиев иска хората да припознаят националния отбор на България като техен, "както е било преди в годините"
Снимка: БГНЕС

733 0

Старши треньорът на националния отбор по футбол на България - Илиан Илиев, даде интервю пред "Дарик радио", в което заяви, че му се иска "хората отново да припознаят, че това е техният отбор, както е било преди в годините".

В началото наставникът на "лъвовете" говори за предстоящите контроли в края на март:

"Март месец имаме осем дни за контроли. Бяхме уредили тази среща с Азербайджан, беше в София. След това излезе поканата за този турнир. Търсихме и втора контрола. Има качествени отбори в първенството на Азербайджан. Танзания направи два равни от три мача в Купата на Африка. В случая се направи най-доброто", обясни Илиев и допълни:

Илиан Илиев

"Няма чак да изненадваме с повиквателните. В състоянието, в което сме, не трябва никой повикан да е изненада. Не обичаме големи промени в състава. Независимо колко човека викам като бройка, искам да имаме основа, около която следващият човек да надгради. Искаме да оставим нещо след нас, за да има основа!".

55-годишният специалист се върна и към първите си две срещи начело на България (2:2 с Унгария и 2:2 със Сърбия):

Илиан Илиев

"В първите два мача бяхме в изключително тежка ситуация, успяхме да се абстрахираме. Тази една седмица ни се стори като един месец. Националният отбор е лицето на България. Никой няма да каже "Тези са така, защото в държавата имат проблеми с футбола". Трябва да се абстрахираме и да показваме най-доброто", призова треньорът на Черно море.

"Ако е градивна критиката, се приема, и да не е, пак се приема. Ако тръгваш със страх, си ограничен в действията си. Опитваме да излезем от това състояние, целия негативизъм, който е към националния отбор. Говоря като цяло. За националния отбор искам хората отново да припознаят, че това е техният отбор, както е било преди в годините", изрази надеждите си Илиан Илиев.

*По-рано днес, 1-ви февруари, БФС пък обяви, че в началото на месец юни България ще премери сили с участник на ЕВРО 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички