Хубчев използва Бензема, за да обясни решението си за Дяков и Марселиньо


Хубчев използва Бензема, за да обясни решението си за Дяков и Марселиньо
Снимка: Guliver/GettyImages

3116 0

Петър Хубчев имаше изключително странна молба към журналистите - да не го питат защо не е повикал в националния отбор капитана Светослав Дяков, както и други футболисти, сред които впечатление правят Марселиньо и Николай Бодуров.

"Буквално преди няколко часа събрахме отбора. Имам една голяма молба към вас - нека тази пресконференция да не бъде като почти всички в България. Нека да говорим за сериозни неща, защото едва ли има по-сериозни неща от националния отбор. Нека не задълбаваме в клубни пристрастия, лични харесвания и нехаресвания. Моментът е такъв, че трябва да се мисли по друг начин. Открити хора сме, няма какво да крием", каза Хубчев за старт на пресконференцията.

Разбира се, нямаше как да мине без въпроси за ключовите футболисти, които пропускат предстоящите квалификации срещу Швеция и Холандия. Той дори си позволи да използва за пример Карим Бензема и други големи футболни звезди.

"Преди малко ви казах: "нека да минем на друго ниво". Със същия успех може да ме попитате за още 20 имена. Може да ми задавате въпроси до утре. Мога да ви кажа на първо четене две или три имена, които също не са повикани - Бензема не го викат във Франция, Наинголан, уникален футболист, не го викат в Белгия, Хави Мартинес в Испания", каза Хубчев.

Важно е обаче да се отбележи, че Карим Бензема не е викан във Франция, защото беше подсъдим в дело за изнудване на своя съотборник Матийо Валбуена, като дори сам призна, че е участвал в "схемата". Раджа Наинголан изобщо не се разбира с новия селекционер на Белгия, докато Хави Мартинес не е титуляр в Байерн и няма как да попадне в испанския национален тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички