Десподов: Не сме по-лош отбор от другите, но ни липсва вяра в себе си


Десподов: Не сме по-лош отбор от другите, но ни липсва вяра в себе си
Снимка: БГНЕС

1958 0

Българският национал Кирил Десподов посочи това, което липсва на българския отбор. Националният тим е без победа в продължение на една година. Футболистът на Щурм (Грац) коментира и тежкото поражение на "лъвовете" в домакинството на Англия от квалификациите за Евро 2020.

"Трябва ни самочувствие в националния отбор. Ние не сме по-лоши играчи от другите. Играя в Европа и виждам. Другите имат характер и вяра в себе си. Тук няма, тъй като има негативни резултати, много се пише, говори, плюе. Това донякъде влияе на един футболист. Това е страх, а не трябва да го има", категоричен бе Десподов пред "Диема спорт".

"0:6? За един футболист е катастрофално. Има големи отбори, които са получавали толкова голове, а ние паднахме от Англия, които имат страхотен отбор. Ние колко играчи имаме навън? Надява се март месец ние да покажем качества и да се класираме на Европейско първенство. Уникален шанс имаме. Сега се събираме на лагер, да видим новата методика на треньора. Той сега може да иска да упражняваме тези неща в предстоящите два мача и да видим дали сме способни март да спечелим квота", допълни звездата.

Крилото изказа своето мнение и за последвалия мача с Англия расистки скандал. "След мача още казах, че расизмът няма как да е хубаво нещо. В цял свят се опетни държавата ни. Пристигнах в Австрия и ме бъзикаха, но се прочухме. Не мисля, че е имало нещо кой знае какво, а те направиха от мухата-слон. Не се случиха хубави неща. Мисля, че като футболисти не трябва да се делим на расова основа – чернокожи, бели, лилави, кафяви. Трябва да спре това нещо и да не се чуват такива неща. Никога не съм чувал, когато бях в ЦСКА, такива неща. Дори в Левски, с които сме врагове", сподели Десподов. А каква добра новина пристигна в лагера на националния отбор вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички