България разби Гибралтар за 45 минути и вдигна самочувствието преди Лигата на нациите


България разби Гибралтар за 45 минути и вдигна самочувствието преди Лигата на нациите
Снимка: БГНЕС

8720 0

Българският национален отбор победи Гибралтар с 3:0 като домакин в приятелска среща. Александър Цветков, Георги Йомов и Димитър Илиев вкараха по едно попадение през първата част, за да върнат вкуса на победата обратно в тима преди мачовете за Лигата на нациите в следващите дни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само шест минути игра България поведе в резултата след кошмарна игра в защита на Гибралтар и груба грешка на вратаря. Галин Иванов дори не опита да скочи за висока топка в наказателното поле, която изглеждаше като лесна задача за вратаря Кайл Голдуин. Стражът обаче, вместо да хване топката, се опита да я боксира неуспешно. Топката се озова в Димитър Илиев, който върна към Александър Цветков, а той успя да вкара от границата на пеналтерията в опразнената мрежа - 1:0!

Осем минути по-късно българските национали се добраха до второ попадение. Георги Йомов получи подаване на десния фланг, след което веднага заходи към наказателното поле. Първото му докосване бе тежко, но точно това му помогна да се измъкне от неориентирания бранител на Гибралтар. След това футболистът на ЦСКА нахлу в наказателното поле и отправи хубав удар в далечния ъгъл, който матира стража Голдуин - 2:0!

В следващите минути "лъвовете" се добраха до още няколко голови положения, но не се възползваха. В края на първата част България вкара трето попадение. След центриране от корнер на Георги Йомов Рой Чиполина увисна във въздуха и позволи на Димитър Илиев да нанесе неспасяем удар към вратата на Гибралтар - 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Гибралтар извърши три промени, а пет минути след подновяването на играта - още три. Националният селекционер Георги Дерменджиев обаче изчака до средата на полувремето, преди да извърши първите си смени. Светослав Ковачев се появи в игра на мястото на Галин Иванов, докато Димитър Велковски замени Сисиньо. В 78' пък възможност за изява получиха Здравко Димитров и Виктор Попов, които заеха местата на Георги Йомов и Страхил Попов. Малко след това в игра влезе и Божидар Краев, заменяйки Доминик Янков.

Иначе на терена не се случваше нищо интересно. България значително намали оборотите, докато Гибралтар се опита да се противопостави на своя съперник. Опасни положения пред двете врати липсваха. В заключителните минути се стигна до напрежение между играчите на двата отбора, като последваха няколко по-груби нарушения. Жълт картон беше показан на Кашаро от състава на гостите.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Националният отбор по футбол на България излиза в исторически първи мач срещу тима на Гибралтар, след като двете страни си уговориха приятелски двубой на Националния стадион "Васил Левски". Това е повече от удобен шанс за "лъвовете" да запишат първа победа от почти година насам (последната бе на 17 ноември 2019 година срещу Чехия), а и да подобрят една идея черната си статистика, тъй като в последните 19 двубоя имаме само един триумф.

Донякъде вероятно куриозно, но Гибралтар всъщност има повече победи в последните си 19 мача в сравнение с България - 4 срещу 1. Нещо повече, в последните си 3 двубоя, цели 2 пъти днешният ни опонент е излизал крайният победител.Контролата е и генерална репетиция за последните две срещи за националния ни отбор от тазгодишното издание на Лигата на нациите - срещу Финландия (15 ноември) и срещу Ейре (18 ноември).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

България: Мартин Луков, Страхил Попов, Валентин Антов, Васил Божиков, Сисиньо, Александър Цветков, Кристиян Малинов, Доминик Янков, Галин Иванов, Георги Йомов, Димитър Илиев

Гибралтар: Кайл Голдуин, Итан Джоли, Киан Ронан, Скот Вайсман, Мохамед Бадр, Лиам Уолкър, Рой Чиполина, Ерин Барнет, Аймен Моуели, Алейн Понс, Греъм Тория

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички