Балъков: Доволен съм от момчетата, но не от резултата

Националният селекционер Красимир Балъков започна със загуба начело на България. "Лъвовете" стартираха чудесно и вкараха ранен гол чрез Исмаил Иса при гостуването в Прага, но Патрик Шик реализира две попадения за пълния обрат на домакините.

"На нас ни се искаше мачът да свърши по друг начин. За жалост трябва да признаем, че Чехия бе на добро ниво. Ние направихме много добри неща, доволен съм от това, което момчетата направиха, това исках от тях.

Патрик Шик вгорчи дебюта на Красимир Балъков въпреки бляскавото начало за България

Българският национален отбор допусна загуба с 2:1 при гостуването си на Чехия в мач от квалификациите за Евро 2020. Срещата в Прага бе дебют...

Нямахме късмет при някои положения, тези високи и здрави чехи ни създадоха проблеми. Аз съм доволен от играчите си, но не съм доволен само от резултата. Опитвахме да притежаваме топката, да търсим диагоналните пасове, да излизаме от пресата им в средата на терена и да излизаме от тяхната преса.

Смятам, че това, което съм привлякъл в националния отбор, има място там. Видях, че Сърмов игра перфектен мач, Иса даде всичко от себе си, вкара и гол. На младите им трябва време, за да покажат какво могат.

Във футбола няма време да бъдем тъжни, трябва по най-бързия начин да се възстановим и да покажем силна игра срещу Косово. 

Още по темата

Please select answer!