Вили Вуцов: Всичко е организирано предварително, расизмът само разсейва останалите проблеми

Футболният специалист Вили Вуцов също взе отношение по казуса с расизма. Според бившия мениджър на Левски расисткият скандал е предварително организиран, а чрез него единствено се разсейват останалите проблеми в българския футбол.

 

“За мен всичко е организирано предварително. Мачът беше сложен на мониторинг и затова беше гледан под лупа. В тази игра расизмът беше в пъти по-малко в сравнение с други. Но има правила, които трябва да се спазват. Не знам как никой не се сети, че ще има санкции за националния ни отбор. В момента този случай ни разсейва от всичките други проблеми, които има в българския футбол”, заяви Вуцов.
На въпроса правилно решение ли е оставката на Борислав Михайлов, Вуцов заяви: “Всичко се хвърля в неговата градина. Има Изпълнителен комитет, който взима решения и Михайлов не може да прави, каквото и да било сам. Идва време разделно. Удари ни вече не шамар, удари ни камион, влак, самолет ни падна на главите, не знак какво да кажа, но така или иначе след като трябва да има промени не оставката на президента ще реши нещата. Тук трябва цялостна и глобална промяна на управлението на българския футбол. Защото ние сега заради расизъм отклоняваме проблема. Проблемът е в управлението."

Радев разкритикува управляващите: Намесата в БФС е безпрецедентна, това трябва да спре!

Президентът на България Румен Радев също се изказа във връзка с разразилия се расистки скандал и последствията след това (оставката на президента...

“За мен всичко е организирано предварително. Мачът беше сложен на мониторинг и затова беше гледан под лупа. В тази игра расизмът беше в пъти по-малко в сравнение с други. Но има правила, които трябва да се спазват. Не знам как никой не се сети, че ще има санкции за националния ни отбор. В момента този случай ни разсейва от всичките други проблеми, които има в българския футбол”, заяви Вуцов в ефира на "Здравей, България".

“Всичко се хвърля в неговата градина (на Борислав Михайлов). Има Изпълнителен комитет, който взима решения и Михайлов не може да прави, каквото и да било сам. Идва време разделно. Удари ни вече не шамар, удари ни камион, влак, самолет ни падна на главите, не знак какво да кажа, но така или иначе след като трябва да има промени не оставката на президента ще реши нещата. Тук трябва цялостна и глобална промяна на управлението на българския футбол. Защото ние сега заради расизъм отклоняваме проблема. Проблемът е в управлението", смята Вуцов.

Междувременно Христо Стоичков не сдържа сълзите си в ефир след расисткия скандал (видео и подробности вижте тук).

 

Още по темата

Please select answer!