Симеон Славчев: Надигравахме се с отбор, който е сред трите най-добри в света


Симеон Славчев: Надигравахме се с отбор, който е сред трите най-добри в света
Снимка: БГНЕС

1290 0

Халфът на България Симеон Славчев призна, че тимът въпреки загубата от Франция, тимът ни се е представил повече от достойно срещу именития си съперник.

Под проливния дъжд на Националния стадион „Васил Левски“, „лъвовете“ отстъпиха с 0:1 след ранен гол на Блез Матюиди още в 3-ата минута в предпоследен мач от група А на световните квалификации.

Поражението окончателно сложи край на шансовете ни за класиране на Мондиала в Русия догодина.

“В първите 10 минути бяхме респектирани, не можахме да се ориентираме и като цяло концепцията изобщо не беше такава. След това постепенно намерихме своя ритъм и мога да кажа, че играхме по-добре от предишните ни мачове. Просто в един момент започнахме да се надигравахме с Франция, а трябва да признаете, че те са в топ 3 не на Европа, а на света.

Мисля, че през второто полувреме те нямаха точен удар в нашата врата. Тук е моментът да благодаря на момчета, защото всички се раздадохме, показахме, че можем и наистина в следващия мач трябва да затвърдим тези очаквания към нас, коментира полузащитникът. През второто полувреме показахме много добро лице и дано продължаваме по този начин и стъпка по стъпка да изградим един силен отбор за следващия голям форум. Мисля, че зарадвахме феновете.

Надявам се, че осъзнават, че срещу нас имахме много силен състав със суперзвезди, но въпреки това през второто полувреме по мое мнение ги надиграхме. За съжаление не се възползвахме максимално от нашите шансове, но все пак си мисля, че ни чака светло бъдеще. Ако бяхме взели три точки в Беларус, ситуацията щеше да е друга. Мисля, че не сме толкова далеч от класата на топ отборите в Европа”, допълни още Славчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички