Саутгейт: Ако бяха изхвърлили България от Евро 2020, това също нямаше да е наказание


Саутгейт: Ако бяха изхвърлили България от Евро 2020, това също нямаше да е наказание
Снимка: Getty Images/Gulliver

2341 0

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт призова УЕФА да продължи да увеличава санкциите спрямо държавите, демонстриращи расизъм. Според него обаче не е ясно дали изваждане на България от Евро 2020 би довело до желания ефект в борбата срещу расизма.

Припомняме, че БФС получи наказание от УЕФА евроквалификацията срещу Чехия ще се играе при затворена врата, а освен това федерацията бе глобена със 75 хиляди евро. "В някои отношения, ако бяха изхвърлили България от Евро 2020, това също нямаше да е наказание, защото те така или иначе няма да се класират. Добре, може да имат възможност от плейофите.“

"Мисля си как капитанът Ивелин Попов, който беше толкова смел и отиде при собствените си феновете. Той беше толкова смел да стори това. Мисля, че е изключително похвален акт. Дали бих искал да го видя наказан? Със сигурност не. Освен това на стадиона имаше и множество деца, които искаха да се снимат с нашите играчи. Ясно е, определени хора нямаха място на стадиона в София. Но тези хора съществуват и на нашите стадиона и ние трябва да предприемем конкретни мерки. Трябва да продължим с налагането на санкции. Мисля, че наказанията трябва да стават още по-тежки и по-сурови, но не бих могъл честно да ви кажа какъв ще бъде правилният отговор за това", каза още Гарет Саутгейт.

В Англия обаче цари масово недоволство от наказанието на УЕФА. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички