Психоложките и нежната футболна душа


Психоложките и нежната футболна душа
Снимка: Facebook

1861 0

В българския футбол има достатъчно тъжни моменти, така че всеки повод да се посмеем е добре дошъл. Със сигурност имаме нов вид скандал - типично по женски. Досега в родния футбол се караха само мъже, вече започнаха и жените.

Нямаме нищо против нежния пол. Напротив, той краси земното кълбо. Красиви са и двете психоложки на националния ни отбор. Но именно този тип хубост не е точният дрескод, с който ще се разпознава човекът, работещ във футбола.

Какви психоложки са, кого и с какви напътствия точно успокояват, ходят при тях футболистите? Това първо са неща, далеч от масовия зрител. И второ - никак не е ясно дали имат коефициент на полезно действие. Ако се съди по последните резултати на националния ни отбор, даже КПД-то е с минусова температура.

Да успокояваме неможещите

От какво трябва да бъде успокояван масовият български футболист? От това, че не е обучаван и трениран правилно. Че е много далеч от тактиката, скоростта и уменията на съвременния футбол. Че не е амбициозен, няма високи цели в спорта, а тактическите указания се изпълняват в някоя дискотека в студентския град.

Именно поради тези факти виждаме и какво е нивото на т.нар. ни елитни играчи и "национали". Те са по-малко слаби от другите и затова са извикани на невъзможната мисия да защитават футболното достойнство на страната ни.

Изпуснато поколение

За такива неща няма нужда от психология. Следователно - и от психоложки. В този смисъл Венцислав Стефанов е прав. Права е дори и Николета Лозанова, а знаем, че тя е тънък познавач на футболната душа...

Този хумористичен момент с психоложките всъщност е поредната илюстрация на хаоса, властващ в момента в БФС. Сега гледаме и поредния сеир, след като обслужващия персонал на Борислав Михайлов не може да си подели властта...

А иначе - в момента става въпрос за изпуснато поколение в българския футбол. От нас самите си зависи дали ще създадем следващо с по-голямо качество. Тези неща не стават за ден или година. А ако националите ни излизат в отговорните мачове психясали, то е заради факта, че поне са успели да осъзнаят футболната си немощ. И психоложките едва ли ще има с какво да им помогнат.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички