Провален трансфер за много пари едва не разбил психиката на Пламен Илиев


Провален трансфер за много пари едва не разбил психиката на Пламен Илиев
Снимка: принтскрийн

7160 0

Националният вратар на България Пламен Илиев е можел да си уреди много сладък от финансово естество договор през отиващото си лято. Въпреки че е на 27 години,. стражът е можел да продължи кариерата си в клуб от арабските страни, научи SportLive.bg.

Въпросният клуб е предлагал на Илиев 9 пъти по-голяма заплата от тази, която прибира в Астра (Гюргево). Вероятно става въпрос за сума от порядъка на 60 до 80 000 евро на месец. Изглежда националът е бил готов да приеме тази оферта, но трансферът му се е провалил в последния момент.

Българският футболист е бил разтърсен психически от проваления трансфер. Когато е научил, че парите са му се изплъзнали, му е предстоял мач с гранда в Румъния Стяуа (ФКСБ). Вратарят е споделил пред треньора си, че не се чувства достатъчно добре психически, за да играе във важния мач. Мариуш Малдарашани обаче го убеждава да играе, като му казва, че ако не се справи добре, ще го защити пред всички.

ШВЕДЪТ, ИЗПУСНАЛ ДУЗПАТА: ПЛАМЕН ИЛИЕВ СПАСИ БЪЛГАРИЯ

Нещо повече - треньорът на Астра му казва, че ако е на терена, целият отбор ще бъде по-уверен, а ако не излезе, съперникът ще бъде по-смел. В крайна сметка националният вратар взема участие в мача, Астра бие с 1:0, а той прави две важни спасявания.

Илиев е един от най-добрите вратари в румънската Лига 1. През миналия сезон той записа 39 мача за Астра, в които допусна 39 гола и запази суха мрежа в 15 срещи. За националния отбор той има 9 пълни мача.

Вчера стана ясно, че бившият страж на Левски не иска да удължава договора си с настоящия си тим, тъй като търси нещо по-добро като оферта. В момента интерес към него проявяват два турски клуба - Анкарагюджю и Малатияспор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички