Официално: Назначиха Георги Дерменджиев за национален селекционер


Официално: Назначиха Георги Дерменджиев за национален селекционер
Снимка: Официален сайт на Левски

2685 0

Вече и официално бе обявен новият национален селекционер на България. Това е Георги Дерменджиев, чието назначение бе анонсирано още вчера, но днес е и утвърдено след събиране на Изпълнителното бюро на БФС.

Очаква се бившият старши треньор на Лудогорец и Левски в най-скоро време да бъде представен пред медиите и да обяви своя екип. Договорът на Георги Дерменджиев е за 6 месеца с опция да бъде продължен за 2 години. През следващия месец на националите ни предстоят два двубоя - контрола срещу Хаити и евроквалификация срещу Чехия.

Голямата въпросителна бе дали няма да се случи обрат и да назначат бившия треньор на Ботев Пловдив - Николай Киров, който бе издигнат от Венцислав Стефанов. До такъв обрат обаче не се стигна.

За последно Дерменджиев бе начело на Левски, където бе заменен от Петър Хубчев, след като напусна националния отбор. Преди това Дерменджиев дълго време бе старши треньор и помощник в Лудогорец, като с него начело отборът на два пъти стигна до груповата фаза на Шампионска лига.

В същото време стана ясно, че и шефът на съдиите - Йордан Сталев, е временно отстранен от поста си - ето повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички