Направиха го! "Лъвовете" се класираха на Евро 2017


Направиха го! "Лъвовете" се класираха на Евро 2017
Снимка: bfunion

6614 0

Само за няколко дни българският футбол отпразнува част от най-големите си успехи в последните години. След като възпитаниците на Петър Хубчев биха с 2:0 Холандия, сега младежкият национален тим до 19 години направи немислимото и се класира за Евро 2017, което ще се проведе в Грузия.

Това стана факт след изключтелно добре тактически изигран двубой срещу Босна и Херцеговина, спечелен от възпитаниците на Ангел Стойков с 3:1.

Босненците имаха инициативата през голяма част от двубоя, но с изключителна успеваемост (3 гола от 4 точни удара) "лъвовете" излъгаха своя съперник, а вратарят Наумов изигра страхотен мач. Съперникът ни пък се отчете с над 20 удара в мача, но чистите положения липсваха, а Босна съумя да върне само един гол в българската врата. 

Още в началото Георги Русев се разписа от дузпа, след като Йорданов беше съборен в наказателното поле. Последваха няколко клинични спасявания на Наумов преди Калоян Кръстев да засече центриране на Русев за 2:0 в полза на България в 29'. 

В последните секунди на първото полувреме Калоян Кръстев вкара трети гол след подаване на Чандъров и даде 3 гола аванс на родните "лъвове".

През втората част Наумов се отчете с още няколко добри намеси. Футболистите на Босна бяха изключително неточни в завършващата фаза, а единственото попадение в тяхна полза беше дело на Демирович - 3:1 краен резултат.

Така в 5-а група крайното класиране е оглавено от България, която победи Франция и Босна и завърши наравно с Израел. Това се оказа достатъчно, за да се класират "лъвовете" на Евро 2017 в Грузия.

Статистика: uefa.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички